• Ο Σταύρος διαφωνεί με τον... Θεοδωράκη για τον Σημίτη

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν, όπως πάντα, ένας πολύ καλός –και to the point– ομιλητής στη Βουλή, στη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε κάποια στιγμή λοιπόν αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ανοίγματος των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

     

    «Ερχεται στο μυαλό μου και αυτή η τελευταία στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη. Πολύ φοβάμαι ότι το δόγμα Πολάκη – που στήριξε με κάποιους δισταγμούς αλλά τελικά το στήριξε και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας- είναι δείγμα μιας ολοκληρωτικής λογικής! Εκτός αν όλα γίνονται για τα πρωτοσέλιδα και για να τροφοδοτηθεί η αγοραία ανθρωποφαγία! Θα έλεγα προς τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ότι η απέχθειά σας στον εκσυγχρονισμό, την οποία ομολογείτε, δεν θα πρέπει να σας παρασύρει σε παραλογισμούς».

     

    Ωραίος ο Σταύρος.

     

    Αλλά μισό λεπτό. «Στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη»;

     

    Μα ο κ. Θεοδωράκης δεν ήταν ο πρώτος –ναι ο πρώτος!– που όταν προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου πριν τρεις εβδομάδες είχε σπεύσει να στοχοποιήσει τον κ. Σημίτη, απαιτώντας επανειλημμένα μια δημόσια τοποθέτηση-απολογία από τον πρώην Πρωθυπουργό για την υπόθεση και τις μίζες που έπαιρναν οι υπουργοί του; Εκείνος δεν ήταν που μιλούσε για «γενικευμένη διαφθορά» της εποχής Σημίτη;

     

    Τώρα ανακάλυψε στοχοποίηση του κ. Σημίτη;

  • Ο Τσίπρας ποζάρει με τη φανέλα του Αντετοκούνμπο - τυχαίο;

    Με το που πήρε δημοσιότητα η εξαιρετική παρέμβαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πλευρό του αδελφού του Θανάση για το ρατσιστικό παραλήρημα του τηλε-Ολυμπιακού Τάκη –«άντε γεια!»–Τσουκαλά, ποιος πολιτικός έσπευσε να την πιστωθεί και να αναζητήσει πολιτική υπεραξία;

     

    Μα φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος το μεσημέρι ανήρτησε στο Instagram φωτογραφία του από το Μαξίμου με τη φανέλα του Αντετοκούνμπο.

     

    Ξεπερνώντας το γεγονός ότι φοράει τη φανέλα πάνω από το πουκάμισο, αν δεν ήξερα ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Summit, θα υπέθετα ότι ζήτησε να του βρουν μια μπλούζα του Giannis για να τη φορέσει και να ποζάρει τώρα που πουλάει. Αλλά λογικά την πόζα την είχε έτοιμη.

     

    Σε κάθε περίπτωση άλλωστε, το μήνυμα που στέλνει ο κ. Τσίπρας είναι σαφές και σημαντικό: «Καμία ανοχή στο (sic) ρατσισμό και το μίσος».

     

  • Ο Τατσόπουλος νιώθει λίγο Γουίνστον Τσόρτσιλ

    Ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος έχει διανύσει ήδη μια μεγάλη πολιτική διαδρομή: από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υμνητής του Αλέξη Τσίπρα, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε έξι χρόνια.

     

    Ο κ. Τατσόπουλος, ο οποίος θα κατεβεί υποψήφιος της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών, προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτήν την ιδεολογικά ασύμμετρη διαδρομή επικαλούμενος τον εμβληματικό βρετανό πολιτικό Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος έχει πει τόσα τσιτάτα που πάντα θα βρεις κάποιο να σε βολεύει.

     

    Ετσι και ο κ. Τατσόπουλος: «Προσυπογράφω αυτό που είπε ο Τσόρτσιλ ότι “για να μείνεις πιστός στις ιδέες σου, πρέπει να αλλάζεις κόμματα”», δήλωσε μιλώντας στον Αlpha 989, για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Πάντα ήμουν κεντροαριστερός, ήμουν “φιλε-λέφτ” και παραμένω μειοψηφία».

     

    Για την Ιστορία, ο Τσόρτσιλ πολιτεύτηκε με το Συντηρητικό Κόμμα από το 1900 έως το 1904, έπειτα πήγε στους Φιλελεύθερους (1904-1924) και μετά επέστρεψε στους Τόρις για μια δοξασμένη τεσσαρακονταετία (1924-1964). Εχει γούστο να κάνει κάτι αντίστοιχο και ο εμβληματικός συγγραφέας…

  • Σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλος

     

    Την Τρίτη ήταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Το διέψευσε. Την Τετάρτη η Γιάννα Αγγελοπούλου. Κι αυτή το διέψευσε. Τώρα, Πέμπτη, το σενάριο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να έχει καταλήξει τελικά στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα –θα είναι, λέει, πολιτικό πρόσωπο και θα είναι κάτι σε νέα βερσιόν του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, δηλαδή νέος, Συριζαίος και άνθρωπος των «λαϊκών αγώνων», να έρχεται σε αντίθεση με τους «αστούς» Μπακογιάννη και Γερουλάνο.

     

    Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», που επικαλείται κουβέντες των υπουργών, ο «εκλεκτός» του κ. Τσίπρα για τον πρώτο δήμο της χώρας είναι ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, 33 ετών, ο οποίος εμφανίζεται ως αριστερός με πεντιγκρί καθώς έχει θητεύσει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

     

    Ο ίδιος είχε σπεύσει να λύσει το πρόβλημα δυστοκίας του ΣΥΡΙΖΑ να βρει υποψήφιο για την Αθήνα και είχε αυτοπροταθεί. «Αθηναίος είμαι, στην Αθήνα έχω μεγαλώσει, στην Αθήνα έχω γεννηθεί, σε κάθε περίπτωση είναι τιμητικό ο χώρος σου να σε επιλέξει για κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσεις να το αρνηθείς, αλλά επιμένω ότι είναι μια συλλογική απόφαση» είχε πει ο κ. Ηλιόπουλος στην πάντα φιλόξενη ΕΡΤ.

     

    Βέβαια είναι ο ίδιος Νάσος Ηλιόπουλος που διόρισε την Κατερίνα Εξερτζόγλου, μια τηλεφωνήτρια στη θέση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας (εδώ σχετικά).

     

    Βλέπετε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δόξα για όλους. Οπότε γιατί όχι και για τον κ. Ηλιόπουλο σαν υποψήφιο δήμαρχο της πρώτης πόλης της χώρας;

  • Ενας εσπρέσο για τον Τσίπρα, η Μισέλ Ομπάμα για την Κεφαλογιάννη και ο παράγοντας του Εδεσσαϊκού

     

    Η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είχε απ’ όλα. Ορεξη να έχεις να βλέπεις. Και μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη με ειρωνείες και αιχμές εκατέρωθεν –για φαινόμενο «παράγοντα Εδεσσαϊκού» του κ. Μητσοτάκη με την πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ο Πρωθυπουργός, για τα παιδιά του που στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιωτικό Δημοτικό αλλά αρνείται τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης– και καβγά της Γεννηματά με τον Καμμένο και πολλά άλλα.

     

    Είχε όμως και μερικές εικόνες, στις οποίες αξίζει κανείς να σταθεί.

     

    – Την Ολγα Κεφαλογιάννη, για παράδειγμα, που παρακολούθησε τη συζήτηση στην Ολομέλεια έχοντας ήδη το αντίτυπο του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα «Becoming» μαζί της (όχι μόνο το έλαβε πριν αρχίσουν επισήμως οι πωλήσεις, αλλά το έφερε και στη Βουλή).

     

    – Τον αν. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη –το «κανίς του Τσίπρα» κατά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου– να συζητά με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (προτού εκείνη πάει να δώσει ομιλία στο Παγκράτι όπου μπούκαρε ο Ρουβίκωνας).

     

    – Τον Αλέξη Τσίπρα να παραγγέλνει έναν εσπρέσο και να τον απολαμβάνει στα υπουργικά έδρανα

  • Επτά γυμναστές για τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

    Το υπουργείο Αμυνας πρέπει να έχει περισσότερους σερραίους γυμναστές ανά τετραγωνικό μέτρο και από τη λεωφόρο Μεραρχίας. Στις Σέρρες.

     

    Τόσους μέτρησαν ως συμβούλους της εδώ και δύο μήνες υφυπουργού Αμυνας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στο Πεντάγωνο: όλοι γυμναστές και όλοι Σερραίοι – ναι, σωστά μαντέψατε, η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά εκλέγεται με τους Ανεξ. Ελληνες στις Σέρρες.

     

    Το τι χρειάζονται επτά γυμναστές ως σύμβουλοι της υφυπουργού Αμυνας είναι βέβαια ένα ερώτημα. Το οποίο ωστόσο είναι απότοκο του τι χρειάζεται η ίδια η υφυπουργός Αμυνας, από τη στιγμή που υπάρχουν και υπουργός και αναπληρωτής του. Ισως πάλι η αρμοδιότητα της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά να είναι ακριβώς η σωματική διάπλαση των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι να απαιτούνται επτά γυμναστές για να της δίνουν συμβουλές.

     

    Οπως σημειώνει ο «Βηματοδότης», ο πιο γνωστός σε αθλητικό επίπεδο αποσπασμένος συνεργάτης της υφυπουργού είναι ο προπονητής μπάσκετ Γιώργος Χίτζιος. Ενώ ο πιο πιστός στην κυρία Κόλλια-Τσαρουχά εμφανίζενατι να είναι ένας άλλος γνωστός στις Σερραίος, ο Βασίλης Τερζής, ο οποίος είναι δάσκαλος παραδοσιακών χορών και τον είχε και συνεργάτη της η βουλευτής των ΑΝΕΛ όταν ήταν υφυπουργός Μακεδονίας–Θράκης.

     

    Διότι κάθε υπουργείο χρειάζεται έναν δάσκαλο παραδοσιακών χορών…

  • O Πανούτσος, ο «μη κολλητός» Τατσόπουλος και το «πάμε γερά μωρή ομαδάρα»

     

    Λίγο να παρακολουθούσες τα της ΝΔ πέρα από το «ποτάμι», όπως λέγαμε κάποτε για τα δυτικά προάστια, θα γνώριζες ότι η ανακοίνωση της Πειραιώς ότι ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος θα κατεβεί υποψήφιος βουλευτής δεν ήταν και καμιά σπουδαία έκπληξη. Ο κ. Πανούτσος έκανε τελευταία δημόσιες εμφανίσεις ως πολιτευτής και όχι ως δημοσιογράφος, πήγαινε σε εκλογικά κέντρα, σε τηλεοπτικά πάνελ και δήλωνε ότι θα κατεβεί με τη ΝΔ (στον Δυτικό Τομέα της πάλαι ποτέ Β’ Αθηνών).

     

    Εκπληξη δεν ήταν λοιπόν ο κ. Πανούτσος. Ηταν όμως ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να διανύσει την απόσταση από τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα βάλει, λέει στον Βόρειο Τομέα της πρώην Β’ Αθηνών.

     

    Αμέσως ξεκίνησαν οι επικρίσεις –και εντός «γαλάζιας» παράταξης, αν και η εφημερίδα «Δημοκρατία» που κράζει την επιλογή του κ. Μητσοτάκη («πήδημα στο κενό με Τατσόπουλο»), έχει εδώ και καιρό αποκηρυχθεί από την Πειραιώς ως «Δούρειος Ιππος του ΣΥΡΙΖΑ»).

     

    Επιστρατεύοντας τη γνωστή του αμεσότητα ο κ. Πανούτσος έσπευσε να τοποθετηθεί για τον εικονιζόμενο δεξιά του στη φωτογραφία της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ. «Ο Τατσόπουλος ούτε κολλητός μου είναι ούτε χρειάζεται υπερασπιστές. Θα μπορούσε όμως να την αράξει στον ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλοι, να κάνει την παλαβή και να εισπράττει την βουλευτική αποζημίωση», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Facebook που αξίζει να διαβαστεί. Οχι μόνο για το περιεχόμενό της, αλλά και για το ύφος.

  • Η Μαρία Αντουανέτα και το κανίς του Τσίπρα

    Είναι δύσκολο να διακρίνεις ποιος έκανε την αρχή. Σε αυτόν τον μεξικανικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ, γεμάτο ιδεολόγους αλλά και τυχοδιώκτες, μικρούς επαναστάτες αλλά και κρυφούς Μουσολίνι, είναι πρακτικά αδύνατο να δεις ποιος έριξε το πρώτο αίμα.

     

    Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ας πούμε, φταίει ο Παύλος ο Πολάκης που το καλοκαίρι του 2015, μολονότι τριτοκλασάτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε στην ΚΟ και στήριξε τα όσα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα. Για τη Ζωή όλα όσα έγιναν μετά το δημοψήφισμα είναι προδοσία του λαού – ενώ όσα είχαν συμβεί πριν ήταν μια ωραία βόλτα της χώρας στο πάρκο των ιδανικών.

     

    Τέλος πάντων, ας πούμε ότι φταίει ο Πολάκης που είναι ο Πολάκης. Και η Ζωή μεταξύ πολλών άλλων τον αποκάλεσε στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ «κανίς του Τσίπρα» (εδώ).

     

    Αν υπήρχε Ενωση Κανίς Ελλάδος ίσως να διαμαρτυρόταν, αλλά αυτός που απάντησε ήταν ο Πολάκης. Και με ανάρτησή του, ως συνήθως στο Facebook, χαρακτήρισε την πρώην Πρόεδρο της Βουλής «Μαρία Αντουανέτα του δικαστικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό» (σσ. δεν κρατήσαμε την πολάκεια ορθογραφία της ανάρτησης, γιατί δεν αντέχεται).

     

    Ο,τι και αν σημαίνει αυτό, φαίνεται ότι ενόχλησε την κυρία Κωνσταντοπούλου που απάντησε. Μέσω Twitter:

    Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις τι ήταν όλο αυτό το πράγμα που ο ελληνικός λαός έστειλε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015…

  • Και ο Βενιζέλος θεωρεί τον Τσίπρα κατοικίδιο

     

    Μια τάση ερμηνείας της πολιτικής ζωής –και δη των πρωταγωνιστών της κυβέρνησης– με όρους ζωικού βασιλείου, είναι ευδιάκριτη τελευταία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «κανίς του Τραμπ». Ο Βαγγέλης Βενιζέλος «εξημερωμένο κατοικίδιο».

     

    Μιλώντας στο Open και στην Ελλη Στάη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «delivery boy» τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, καθώς μετά τον Αύγουστο του 2015 «κάνει ό, τι του λένε σε όλα τα θέματα».

     

    Αναφερόμενος στα καλά λόγια που εκφράζουν οι Ευρωπαίοι για τον Πρωθυπουργό σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το να σε χαϊδεύουν ως το εξημερωμένο κατοικίδιο δεν είναι πηγή εθνικής υπερηφάνειας…».

     

    Ο κ. Βενιζέλος δεν ξέχασε και την περίφημη αναφορά του κ. Τσίπρα περί «καθαρού μυαλού» στη διαπραγμάτευση του 2015 και παρατήρησε ότι ο Πρωθυπουργός «ουσιαστικά μας είπε “ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα τις αποφάσεις του θολωμένου μου μυαλού. Σωθήκαμε από εμάς τους ίδιους”».

  • Το τηλεφώνημα του Σαργκάνη στη Φώφη

    Υπό το πρίσμα ότι «όλοι τελικά είμαστε ΠΑΣΟΚ» γιατί να μην είναι και το «Φάντομ»; Ετσι, ο Νίκος Σαργκάνης, πλησιάζοντας τα 65 του βλέπει μια νέα καριέρα να ανοίγεται μπροστά του –αυτή της πολιτικής.

     

    Το ρεπορτάζ θέλει τον θρυλικό τερματοφύλακα των 80s –εποχής που άλλωστε μεσουράνησε και το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ– να είναι στα σχέδια της Χαριλάου Τρικούπη για μια θέση στα ψηφοδέλτια.

     

    Ενα ζήτημα βέβαια είναι το πού θα κατεβάσει το ΚΙΝΑΛ τον Σαργκάνη, ο οποίος εμφανίζεται ως προτεινόμενος από τους Παπανδρεϊκούς –τώρα πώς έχει γίνει αυτή η σύνδεση μην με ρωτάτε. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, ο Σαργκάνης θα ήταν ιδανικός υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, περιφέρεια στην οποία βάζει και ο αρχετυπικός γάβρος -και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- Ανδρέας Λοβέρδος.

     

    Βέβαια για τους Ολυμπιακούς ο Σαργκάνης είναι μάλλον μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, για να το θέσω κομψά, ενώ για τους Παναθηναϊκούς είναι ένα κάποιο σύμβολο μιας εποχής παντοδυναμίας αλλά δεν είναι ακριβώς και «πράσινος» ράτσας.

     

    Εξάλλου, δεν είναι όλοι σίγουροι ότι το «Φάντομ» περιμένει ακριβώς τηλεφώνημα από την Φώφη Γεννηματά. Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει – ο Σαργκάνης μάλλον δεν θέλει να μπλέξει. Διότι είναι γνωστό ότι πιο εύκολα σώζεις ένα σίγουρο γκολ παρά τα ποσοστά της Κεντροαριστεράς…




text
  • Ο Στέφανος δεν θα καλέσει τον Μητσοτάκη στον γάμο του. Καθόλου, μα καθόλου χιούμορ


    23 Απριλίου 2024, 22:17