219
|

Βαριές κατηγορίες για τους επτά συλληφθέντες στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:01

Βαριές κατηγορίες για τους επτά συλληφθέντες στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2020, 12:01

Σε επτά συλλήψεις μέσα στο χώριο της Μόριας προέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μέλη της ομάδας κρανοφόρων-κουκουλοφόρων οι οποίοι έκαναν ελέγχους σε σπίτια του χωριού.

Φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας εκτελούσαν, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ελέγχους στα σπίτια, προκειμένου να εξακριβώσουν αν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Oι επτά συλληφθέντες, πέντε Ελληνες και δύο αλλοδαποί (ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος), οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2021 και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση αντιρατσιστικού νόμου.

Για εμπλοκή  στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται δύο ανήλικοι (ημεδαπός και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Το ίδιο βράδυ, στόχος επίθεσης με μπογιές έγινε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Οι δράστες πέταξαν μπογιές στην είσοδο και στο πανό που έχει αναρτηθεί για το Μεταναστευτικό.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μίλησε για ηθικούς αυτουργούς, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τους ίδιους που τον χλεύαζαν όταν κατά την πρώτη μέρα των καθηκόντων του τοποθέτησε την ελληνική σημαία στο σύμβολο του πολιτισμού της Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...