876
H Γκόλντι Χόουν και η κόρη της Κέιτ Χάντσον αγκαλιά με παιδιά του προγράμματος «MindUp» | The Goldie Hawn Foundation/MindUP/Facebook

Μητροπολίτης «αφορίζει» την Γκόλντι Χόουν! «Εξωχριστιανικό» το σεμινάριο για παιδιά στη Σκιάθο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:24
H Γκόλντι Χόουν και η κόρη της Κέιτ Χάντσον αγκαλιά με παιδιά του προγράμματος «MindUp»
|The Goldie Hawn Foundation/MindUP/Facebook

Μητροπολίτης «αφορίζει» την Γκόλντι Χόουν! «Εξωχριστιανικό» το σεμινάριο για παιδιά στη Σκιάθο

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:24

Η διάσημη ηθοποιός (και παραγωγός) του Χόλιγουντ, Γκόλντι Χόουν, δεν χάνει ευκαιρία να εκδηλώνει τη λατρεία της για τη Σκιάθο –το νησί που επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο με τον σύζυγό της, Κερτ Ράσελ (πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια του Χόλιγουντ) για τις καλοκαιρινές τους διακοπές– διαφημίζοντάς το σταθερά τόσο για τις ομορφιές του, όσο και ως συναρπαστικό τουριστικό προορισμό.

Η βραβευμένη με Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου (και Χρυσή Σφαίρα) ηθοποιός το 1970, για την ερμηνεία της στην ταινία «Το Αγκάθι» (Cactus Flower, 1969), μετέδωσε την αγάπη της για τη Σκιάθο και στην κόρη της (και διάδοχό της στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ) Κέιτ Χάντσον, η οποία όποτε επισκέπτεται το νησί μοιράζεται μέσω Ιnstragram εικόνες από τα καλοκαίρια της στο νησί των Σποράδων.

View this post on Instagram

?Lalaria? Every year we come to swim in her beautiful water. She never lets us down ?? #Skiathos

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

View this post on Instagram

Goddess ?‍♀️ #nirvana ??? @officialgoldiehawn

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Οπως ήταν επόμενο, η Γκόλντι Χόουν δεν θα μπορούσε να κρύψει και τη χαρά της για τη διοργάνωση σεμιναρίου του προγράμματος «MindUp» (διεξάγονται σε όλο τον κόσμο μέσω του ιδρύματός της «Goldie Hawn Foundation» που εδρεύει στο Λονδίνο εδώ και 17 χρόνια) στο αγαπημένο της νησί, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου.

Η δράση απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και προσχολικής εκπαίδευσης του νησιού και φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Σκιάθου.

Οπως αναφέρεται στο promo της εκδήλωσης, η εφαρμογή του προγράμματος MindUp στη Σκιάθο στις αρχές Φεβρουαρίου είναι η πρώτη στην Ελλάδα, μετατρέποντας το νησί σε «MindUp island», ενώ το Ιδρυμα Goldie Hawn ελπίζει να υπάρξει και συνέχεια με πολλές ακόμα MindUP εκπαιδεύσεις για σχολεία στην Ελλάδα.

Πρόκειται, διευκρινίζεται, για ένα ευρέως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Σπουδών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης που αφορά παιδιά ηλικιών 3-11 χρόνων, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, τόσο στο σχολείο όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Τα τελευταία 17 χρόνια, τονίζεται μεταξύ άλλων, η MindUp διδάσκει παιδιά για το μυαλό τους, παρέχοντάς τους πολύτιμα εργαλεία για τη βελτίωση της ψυχικής τους ικανότητας και ευεξίας. Με βάση τη νευροεπιστήμη, το MindUp διδάσκει στα παιδιά τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να ρυθμίσουν το άγχος και τα συναισθήματά τους, να διαμορφώσουν θετικές σχέσεις και να ενεργήσουν με καλοσύνη και συμπόνια.

Tο MindUp έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία ανά τον κόσμο, όλα με πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις και προγράμματα σπουδών, χωρίς πρόβλημα εφαρμογής, προσεγγίζοντας πάνω από 6 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως, και αποτελεί ένα από τα καλύτερα τεκμηριωμένα προγράμματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η ίδια η Γκόλντι Χόουν δήλωσε ενθουσιασμένη που το MindUp θα διδαχθεί στην αγαπημένη της Σκιάθο. «Ηταν ένα όνειρο της ζωής μου εδώ και πολλά χρόνια και τώρα ο νέος μας δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Σκιάθος” το έκανε δυνατό. Εχουν το καλύτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά της Σκιάθου, την ψυχική τους υγεία και την ευτυχία να ανθίσουν στο σχολείο και στη ζωή. Πολλή αγάπη και ευλογία σε όλους σας», ανέφερε περιχαρής η ηθοποιός.

Τη χαρά αυτή ωστόσο δεν έδειξαν να συμμερίζονται οι εκκλησιαστικοί κύκλοι του νησιού, με τον μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο, να εκδίδει «πύρινη» ανακοίνωση για τη διοργάνωση και τη διαφήμιση του σεμιναρίου, κάνοντας λόγο για «εξωχριστιανικές θρησκευτικές δοξασίες»!

Αφορμή για την ιερά οργή κατά της διοργάνωσης του σεμιναρίου φέρεται να αποτέλεσαν αναφορές περί  πρακτικών στο πρόγραμμα MindUp που συνδέονται με τον διαλογισμό και τη βουδιστική φιλοσοφία, η οποία υποστηρίζει και διαδίδει τις πολιτιστικές αξίες της Aνατολής.

Η  ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδος έχει αναλυτικά ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος πληροφορήθηκε από τον διαδικτυακό τύπο, σχετικά με τη διεξαγωγή σεμιναρίου προγράμματος MindUp εντός των ορίων της εκκλησιαστικής ευθύνης της, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά έχει στόχο να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Η Αντιαιρετική Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, λοιπόν, συντονισμένη με την αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συναίσθηση του καθήκοντός της και υπευθυνότητα πληροφορεί τους ορθοδόξους χριστιανούς, οι οποίοι ανήκουν στα όρια της ποιμαντικής της ευθύνης, ήτοι το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων (Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου) τα εξής.

Σέβεται το αγαθό της ελευθερίας, με το οποίο επροίκισε ο Θεός τον άνθρωπο και αναγνωρίζει στον καθένα το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας. Διδάσκει προς όλους την αγάπη και είναι αντίθετη με τη μισαλλοδοξία. Έχει υποχρέωση να κηρύσσει την Αλήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και να προστατεύει τα μέλη της από τις πλάνες των αιρετικών παραφυάδων και των εξωχριστιανικών θρησκευτικών δοξασιών, οι οποίες συχνότατα δεν αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά, προκειμένου να έχουν οπαδούς, παραπληροφορούν εκείνους, στους οποίους στοχεύουν και απευθύνονται».

Το ίδιο καταγγελτικός με τον μητροπολίτη για τη δράση του Ιδρύματος της Γκόλντι Χόουν, εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook διερωτήθηκε: «Τη μύηση την απαγορεύει ακόμη και η Ορθόδοξη Εκκλησία, εκτός και αν θέλει κάποιος από μόνος του. Τα παιδάκια του Δημοτικού έχουν τη δύναμη του “θέλω” για να κρίνουν και να αποφασίσουν για ένα τέτοιο θέμα;».

Ετσι, για μία ακόμη φορά, επικαλούμενοι ζητήματα προστασίας της πίστης, οι γνωστοί «ελληνορθόδοξοι» κύκλοι «αφόρισαν» χωρίς δεύτερη κουβέντα το «επικίνδυνο» και «ξενόφερτο» σεμινάριο της «ύποπτης» Γκόλντι Χόουν.

Γιατί η διάσημη ηθοποιός μπορεί μεν να μοιράστηκε με ολόκληρο τον κόσμο τη χαρά της για τη φιλοξενία του σεμιναρίου από το αγαπημένο της ελληνικό νησί, αλλά λογάριαζε χωρίς τον… «ξενοδόχο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...