311
Στόχος του μεγαλεπήβολου σχεδίου, τέτοιες εικόνες να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν | Facebook

«Στοίχημα» €24 εκατ. για τα πεζοδρόμια της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 15:42
Στόχος του μεγαλεπήβολου σχεδίου, τέτοιες εικόνες να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν
|Facebook

«Στοίχημα» €24 εκατ. για τα πεζοδρόμια της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 15:42

Στα μέσα Ιουλίου δημοπρατείται το έργο αποκατάστασης – αναβάθμισης των πεζοδρομίων στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, Το έργο συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ αφορά την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πεζοδρομίων στην πρωτεύουσα.

Εντός της επόμενης τριετίας σχεδόν 200.000 τ.μ. πεζοδρομίων θα στρωθούν με σύγχρονα υλικά δαπεδόστρωσης με ψυχρές ιδιότητες (cool materials), συμβάλλοντας ενεργά στην μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση του φαινομένου των θερμικών νησίδων.

Στο σύνολο σχεδόν των πεζοδρομίων  που βρίσκονται σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για την βελτίωση της βατότητας, με ράμπες ΑμΕΑ και αφαίρεση εμποδίων, έναν τομέα  όπου η Αθήνα υστερεί σημαντικά σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης παρέμβασης με τις κατευθύνσεις που θα δίνει τα επόμενα χρόνια το Παρατηρητήριο Περπατησιμότητας που υλοποιείται σε συνεργασία του δήμου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη βατότητα των πεζοδρομίων για όλους, φιλοδοξώντας να αφήσει στο παρελθόν μία από τις πιο απογοητευτικές εικόνες στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Το ποσό που θα διατεθεί είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κατά 166% (από 3,4 εκ €/χρόνο σε 8 εκατ. ευρώ/χρόνο). Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου εγκρίθηκαν στη σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αθηναίων  και οπως προαναφέρθηκε, θα δημοπρατηθούν στα μέσα Ιουλίου.

«Ο δήμος Αθηναίων, προχωρά στην επόμενη φάση για να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Τον περίπατο στα πεζοδρόμια όλης της πόλης. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά. Κλείνουμε έναν μεγάλο λογαριασμό δεκαετιών. Μία τεράστια διαχρονική πληγή σε όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δημαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για «στοίχημα που θα το κερδίσουμε», γιατί, όπως είπε, κανείς δεν πρέπει να ξανακοιτάξει κάτω όταν περπατάει με το φόβο να μη σκοντάψει, και γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας έχουν το ίδιο δικαίωμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...