500
Πάνοπλοι αστυνομικοί μπροστά στον Λευκό Οίκο | Reuters

Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου μετέφεραν τον Τραμπ οι Μυστικές Υπηρεσίες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 11:55
Πάνοπλοι αστυνομικοί μπροστά στον Λευκό Οίκο
|Reuters

Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου μετέφεραν τον Τραμπ οι Μυστικές Υπηρεσίες

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 11:55

Στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου υποχρεώθηκε να περάσει μία ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Παρασκευής, λόγω των διαδηλώσεων έξω από την κατοικία του.

Οι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών μετέφεραν τον αμερικανό πρόεδρο στο καταφύγιο, όταν κάποιοι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, άρχισαν να πετούν πέτρες στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου και έβαλαν φωτιά σε κοντινά κτίσματα.

Το καταφύγιο είναι σχεδιασμένο για την ασφάλεια του προέδρου και άλλων στελεχών της κυβέρνησής του σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Την πληροφορία μετέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμος και επιβεβαιώθηκε και από δεύτερο στέλεχος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν περίμεναν να σημειωθούν επεισόδια στη διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο και αιφνιδιάστηκαν από την αντίδραση του οργισμένου πλήθους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στον Λευκό Οίκο από τη Φλόριντα το απόγευμα της Παρασκευής – EPA

Πρώτοι οι New York Times δημοσίευσαν την είδηση, αναφέροντας ότι είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στον Λευκό Οίκο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Δεν έγινε γνωστό αν στο καταφύγιο μπήκαν η Μελάνια Τραμπ και ο 14χρονος γιος της, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας Τραμπ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο, την Κυριακή – Reuters

Πάντως, όπως αναφέρουν αναλυτές, οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν μπορούν να συμφωνήσουν στον τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων που ταράζουν συθέμελα τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 24ωρα.

Πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών στην οροφή του Λευκού Οίκου και έξω διαδηλωτές – Reuters

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, ασκεί πιέσεις ώστε ο πρόεδρος Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και στους αστυνομικούς.

Διαδηλωτές ρίχνουν στη φωτιά μία αμερικανική σημαία, έξω από τον Λευκό Οίκο – EPA

Από την άλλη μεριά, ο γαμπρός και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους συμβούλους, επιχειρηματολογούν κατά μιας τέτοιας κίνησης, υποστηρίζοντας ότι ο τόνος που θα έχει μπορεί να απομακρύνει ψηφοφόρους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των Αφροαμερικανών, την υποστήριξη των οποίων προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας έξω από τον Λευκό Οίκο – Reuters

Ενα προεδρικό διάγγελμα θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το μήνυμα του προέδρου Τραμπ για την επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατό, όπως υποστηρίζουν όσοι είναι αντίθετοι.

Το τελευταίο προεδρικό διάγγελμα του Τραμπ που έγινε στα μέσα Μαρτίου από το Οβάλ Γραφείο είχε κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, αλλά αντί να λύσει προβλήματα, δημιούργησε περισσότερα, καθώς ο Λευκός Οίκος έπρεπε μετά να ξεκαθαρίσει σημεία από το γραπτό κείμενο που εκφώνησε ο αμερικανός πρόεδρος, το οποίο ήταν γραμμένο «στο πόδι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...