220
Μια εικόνα από το νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ | YouTube

Τρεις ήταν οι αστυνομικοί που πατούσαν πάνω στον Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 13:36
Μια εικόνα από το νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ
|YouTube

Τρεις ήταν οι αστυνομικοί που πατούσαν πάνω στον Τζορτζ Φλόιντ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2020, 13:36

Οι τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλοιντ, με το γόνατο του αστυνομικού που τον συνέλαβε πάνω από τον λαιμό του, αποτυπώθηκαν σε ένα από τα πιο σοκαριστικά και δραματικά βίντεο των τελευταίων ετών, ενώ προκάλεσαν μεγάλο κύμα διαμαρτυριών και διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.

Φαίνεται όμως ότι ένα νέο βίντεο, από διαφορετική οπτική γωνία, δίνει μια ακόμη πιο τραγική διάσταση στο περιστατικό.

Το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε την Παρασκευή από μέσα ενημέρωσης δείχνει όχι απλώς έναν, αλλά ακόμη τρεις αστυνομικούς να γονατίζουν και να πατάνε το θύμα, που λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε, χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει.

Δεν είναι δηλαδή μόνο ο Ντέρεκ Τσάβι που πατά στο λαιμό και με τα δύο του γόνατά τον Φλόιντ, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος.

Το NBC αναφέρει ότι το βίντεο έχει ληφθεί λίγα λεπτά πριν από αυτό που έκανε γνωστή τη δολοφονία.

 

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ήδη για τον Τσάβιν (που έχει συλληφθεί), ο αστυνομικός πατούσε τον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ενώ για 2 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

«Θέλουμε να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού ( εκ προθέσεως και εκ προμελέτης). Και θέλουμε να δούμε και τους άλλους αστυνομικούς που ενέχονται στην υπόθεση να συλλαμβάνονται», προσθέσε η οικογένεια του Φλόιντ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...