150
|

Στήνουν θέσεις μάχης στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 11:47

Στήνουν θέσεις μάχης στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 11:47

Στην κατασκευή και τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων και θέσεων μάχης στον Εβρο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς οι Ενοπλες Δυνάμεις, παράλληλα με τις εργασίες ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη σε συγκεκριμένα σημεία της συνοριογραμμής Ελλάδος – Τουρκίας.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα και ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Τα πρώτα 9 χλμ. του φράχτη στήνονται στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία».

Πέρα από την ανάπτυξη τεχνητών εμποδίων, σε εξέλιξη βρίσκεται και η τοποθέτηση φωτισμού κατά μήκος των ελληνικών συνόρων στον Εβρο, ενώ επισκευάζονται και αναβαθμίζονται σε μέσα επιτήρησης όλα τα παρατηρητήρια.

Στις εργασίες, που πραγματοποιούνται υπό τις οδηγίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), συμμετέχουν μονάδες Μηχανικού και διμοιρίες κατασκευών των σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Εβρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...