452
| INTIMEnews

Στην ανακρίτρια με χειροκροτήματα οι επτά αστυνομικοί για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 09:20
|INTIMEnews

Στην ανακρίτρια με χειροκροτήματα οι επτά αστυνομικοί για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 09:20

Στην ανακρίτρια Πειραιά oδηγήθηκαν στις 8.30 την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

Οι αστυνομικοί, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία, φορούσαν χειροπέδες και κατά τη μεταγωγή τους τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Οταν έφθασαν στα δικαστήρια έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, ενώ κάποιοι φώναζαν «είστε ήρωες».

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών, ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος, που διαφεύγει της σύλληψης.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά κατέθεσαν την Τρίτη οι γονείς του 20χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 20χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη Δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», διά της νομικής της υπηρεσίας, με τον δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα. Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο.

Σε δηλώσεις μετά τη μεταγωγή των επτά αστυνομικών, ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε αφενός λανθασμένη την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, ενώ υποστήριξε ότι η υπόθεση έχει πάρει πολιτικές προεκτάσεις, κάτι που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γίνεται σε υπανάπτυκτες χώρες.

«Οι εντολείς μου με εξουσιοδότησαν να εκφράσω την λύπη τους για την απώλεια ενός ανθρώπου […] Προηγήθηκε όμως μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον τους και αυτό είναι κάτι για το οποίο κατηγορείται και ο συλληφθείς και ο νεαρός που διαφεύγει την σύλληψη και παρά τις διαβεβαιώσεις των δικών του, ακόμη δεν έχει παραδοθεί».

Το θέμα, υποστήριξε ο κ. Κούγιας, «έχει και πολιτικές προεκτάσεις», κάτι που, όπως σχολίασε, γίνεται σε υπανάπτυκτες χώρες, για να σημειώσει ότι άκουσε ο ίδιος πρώην πρόεδρο κόμματος να λέει ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη είχαν μικρή πείρα.

«Αυτός που έχει τη λιγότερη πείρα, έχει υπηρεσία πέντε ετών και αυτός με τη μεγαλύτερη πείρα, έχει υπηρεσία 15 ετών. Ο υπαστυνόμος είναι αριστούχος και είναι όλοι παιδιά φτωχών οικογενειών από τη βόρεια Ελλάδα», απάντησε ο συνήγορος των επτά αστυνομικών.

Κατά την άποψή του, οι επτά αστυνομικοί «αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τους συναδέλφους τους και μάλιστα κινήθηκε, λανθασμένα, πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τους, με το ερώτημα της απόταξης». Μάλιστα, διένειμε ο ίδιος το απολογητικό υπόμνημα του βαθμοφόρου αστυνομικού, λέγοντας στους δημοσιογράφους «αν μια λέξη από όσα γράφω δεν είναι αλήθεια, σας προκαλώ να εκθέσετε και εμένα και τους αστυνομικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...