223
Ενας από τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ που πλέον ζουν στον ποταμό Μαγκνταλένα στη Κολομβία | EPA/JULIAN LINEROS / DON JUAN MAGAZINE HANDOUT

Δικαστήριο αναγνώρισε τους ιπποπόταμους του Πάμπλο Εσκομπάρ ως… ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 20:45
Ενας από τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ που πλέον ζουν στον ποταμό Μαγκνταλένα στη Κολομβία
|EPA/JULIAN LINEROS / DON JUAN MAGAZINE HANDOUT

Δικαστήριο αναγνώρισε τους ιπποπόταμους του Πάμπλο Εσκομπάρ ως… ανθρώπους

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 20:45

Την νομική μεταχείριση που έχουν και οι άνθρωποι κέρδισαν οι ιπποπόταμοι που είχε στον προσωπικό ζωολογικό κήπο ο βαρώνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.

Η πρωτοφανής για τα αμερικανικά δικαστικά δεδομένα απόφαση ελήφθη από δικαστήριο στο Οχάιο.

Ο Εσκομπάρ είχε εισαγάγει παράνομα τέσσερις ιπποπόταμους τη δεκαετία του ’80 και τους κρατούσε στο ράντσο του στη Κολομβία από όπου κατηύθυνε τις πωλήσεις ναρκωτικών.

Μετά τον θάνατό του, σε συμπλοκή με αστυνομικούς το 1993, τα υπόλοιπα από τα ζώα που κατείχε (καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και φλαμίνγκο) στάλθηκαν σε ζωολογικούς κήπους.

Πίσω απέμειναν μόνο οι ιπποπόταμοι, τους οποίους μετέφεραν σε ένα ποτάμι στη Κολομβία. Με τα χρόνια η μικρή αποικία έφτασε να έχει 80 μέλη και πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοπάδια έξω από την Αφρική.

Βαριά αλλά και επικίνδυνα ζώα οι ιπποπόταμοι αποτελούν κίνδυνο για το οικοσύστημα του ποταμού Μαγκνταλένα όπου ζουν, γράφουν οι Times. Λέγεται, μάλιστα, ότι έχουν επιτεθεί σε ψαράδες.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας προσπάθησε να θανατώσει ή να στειρώσει τα ζώα, απόφαση όμως που συνάντησε την αντίδραση του ALDF, μιας αμερικανικής οργάνωσης που υπερασπίζεται νομικά τα ζώα.

Η ALDF ζήτησε από δικαστήριο στο Οχάιο να δώσει το καθεστώς «ενδιαφέροντος προσώπου» (interested person) στους ιπποπόταμους, το οποίο θα τους επέτρεπε να ακουστούν οι απόψεις τους. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα, το οποίο πάντως δεν ισχύει στην Κολομβία όπου οι Αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για την τύχη των ιπποποτάμων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...