176
|

Στην Αγκυρα στις 14 Απριλίου ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 12:51

Στην Αγκυρα στις 14 Απριλίου ο Νίκος Δένδιας για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 12:51

«Κλείδωσε» για τις 14 Απριλίου η ημερομηνία του τετ α τετ Δένδια – Τσαβούσογλου. Οπως έγινε γνωστό σε συνέχεια των πολιτικών διαβουλεύσων Ελλάδας – Τουρκίας, σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων ΥΠΕΞ,  μεταξύ των πρέσβεων Θεμιστοκλή Δεμίρη και Σεντάτ Ονάλ, η συνάντηση θα γίνει στην Αγκυρα.

Συγκεκριμένα ο πρέσβης Δεμίρης ενημέρωσε τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην Αγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει πρόθυμος να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του, αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα.

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα, πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα», είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και σε περίπτωση που αυτό διαπιστωθεί το επόμενο διάστημα, θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα για το πρώτο τετ α τετ με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την όξυνση της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...