311
Ο Αριστείδης Φωκάς στη Βουλή | Ιntimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγνώμη Φωκά στη Διάσκεψη των Προέδρων για τα υβριστικά συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 13:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/04/2018, 14:50
Ο Αριστείδης Φωκάς στη Βουλή
|Ιntimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγνώμη Φωκά στη Διάσκεψη των Προέδρων για τα υβριστικά συνθήματα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 13:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 16/04/2018, 14:50

Παρά το ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις ο Αριστείδης Φωκάς αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για όσα υβριστικά είπε κατά της Βουλής, τελικά ανέκρουσε πρύμναν, μπροστά στον κίνδυνο η Βουλή να λάβει μέτρα εναντίον του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τον πειράζει, αφού γι τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, η Βουλή είναι «πουτ@ν@» και πρέπει «να καεί», αλλά τελικά έστειλε μια απολογητική επιστολή.

Μετά τις πληροφορίες ότι για την περίπτωσή του επρόκειτο να ασχοληθεί εκτός ημερησίας διατάξεως η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης απέστειλε μια επιστολή στην οποία επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις.

Ως τότε μιλούσε για «σχήμα λόγου και αλληγορία», εξηγώντας ότι αυτά τα πράγματα λέγονται εδώ και χρόνια.

«Καμία πρόθεση δεν είχα να προσβάλω το κύρος και την τιμή του Κοινοβουλίου. Μεταξύ των φιλάθλων επικράτησαν ακραία συνθήματα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αδικία εις βάρος του ΠΑΟΚ και εγώ έκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντάς τους.

» Ζητώ συγγνώμη για το όλο συμβάν, σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού», γράφει.

IMG-0734\

Τελικά ο βουλευτής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Το θέμα του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης, ωστόσο πολλά μέλη της εξέφραζαν ανοιχτά την πρόθεσή τους να το θέσουν.

Φέρονταν μάλιστα έτοιμα να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τη λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του βουλευτή για αντικοινοβουλευτική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Ο ΣΚΑΪ επικαλείτο πληροφορίες ότι ένας από τους αντιπροέδρους της συνέτασσε έγγραφο αίτημα προς τον Νίκο Βούτση, για παραπομπή του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την επιβολή αυστηρής τιμωρίας.

Ο βουλευτής συμμετείχε το Σάββατο σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ στο οποίο επανέλαβε το υβριστικό σύνθημα «Να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...