328
| INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σοκ στο Ιλιον! Ανήλικοι βίαζαν επί έναν μήνα συμμαθητή τους – έξι συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 09:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/12/2022, 14:04
|INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σοκ στο Ιλιον! Ανήλικοι βίαζαν επί έναν μήνα συμμαθητή τους – έξι συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2022, 09:22
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/12/2022, 14:04

Μία ακόμη σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με δράστες αυτή τη φορά άλλους ανήλικους, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά οκτώ ανήλικοι (μαθητές λυκείου στο Ιλιον) εκ των οποίων έξι συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών την περασμένη Τετάρτη, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 15χρονους οι οποίοι από τις αρχές Νοεμβρίου βίαζαν τον συνομήλικό τους (φέρεται να είναι συμμαθητής τους) και μάλιστα τραβούσαν και βίντεο το οποίο στη συνέχεια προωθούσαν σε τρίτα πρόσωπα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οπως σημείωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη σχετική ανακοίνωση  που εξεδόθη την Παρασκευή, τις πράξεις αυτές σε βάρος του ανηλίκου διέπρατταν τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 2022.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα πρώτα τους λόγια ήταν γεμάτα απάθεια. «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο», είπαν…

Θεοδωρικάκος: Αδιανότητα απάνθρωπη υπόθεση

Στην υπόθεση παρενέβη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε:

«Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από οκτώ συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους.

»Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.

»Ομως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

»Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...