310
Το Zoom είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα τηλεδιασκέψεων | CheckPoint

Σκότωσε τον πατέρα του τη στιγμή που συμμετείχε σε βιντεοκλήση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 17:47
Το Zoom είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα τηλεδιασκέψεων
|CheckPoint

Σκότωσε τον πατέρα του τη στιγμή που συμμετείχε σε βιντεοκλήση

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 17:47

Τον πρώτο παγκοσμίως καταγεγραμμένο φόνο που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής βιντεοκλήσης στην πλατφόρμα Zoom, ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία στην Κομητεία Σάφολκ, στα προάστια της Νέας Υόρκης.

Γιος σκότωσε τον πατέρα του τη στιγμή που ήταν συνδεδεμένος με άλλα 20 άτομα μέσω βιντεοκλήσης. Οι συμμετέχοντες κάλεσαν την άμεση δράση και περίπου μία ώρα αργότερα, ο πατροκτόνος συνελήφθη, όπως γράφουν οι New York Times.

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο Τόμας Σκάλι-Πάουερς, πήρε ένα μαχαίρι και μπροστά στα μάτια 20 ατόμων με τα οποία βρισκόταν σε βιντεοκλήση, μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του Ντουάιτ Πάουερς.

Ο online realtime φόνος διαπράχθηκε στην πόλη του Αμιτιβιλ, στο Λονγκ Αϊλαντ, πόλη που έχει γίνει γνωστή από την ομώνυμη ταινία τρόμου του 1979.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν την βιντεοκλήση, οι οποίοι είναι επίσημα μάρτυρες της πατροκτονίας, ήσαν εκείνοι που ειδοποίησαν τις αρχές, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Για το τι ακριβώς είδαν οι συμμετέχοντες, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.

«Δεν ξέρουμε τι είδαν. Πιστεύουμε πως ήσαν περίπου 20 άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Κέβιν Μπέιερ στην τοπική εφημερίδα Newsday.

«Μόλις που τον είδαν να εξαφανίζεται από την οθόνη και στη συνέχεια τον άκουσαν να αναπνέει με δυσκολία».

Ο δολοφόνος προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά συνελήφθη από την αστυνομία κοντά στο σημείο του εγκλήματος και χρειάσθηκε να νοσηλευθεί για βραχύ διάστημα.

Ελαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Παρασκευή το πρωί και εντός της ημέρας θα του απαγγελθούν κατηγορίες για τη δολοφονία, αποσαφήνισε η αστυνομία.

Το έγκλημα αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην πλατφόρμα Zoom, η οποία γνωρίζει μία κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των χρηστών της έπειτα από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώνονται εικονικά για να συνομιλήσουν, να πιουν ένα ποτό, ή να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους στο Zoom, όπως ακριβώς και σε ανταγωνιστικές παρόμοιες πλατφόρμες, όπως το Google Hangouts, ή το FaceTime.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...