239
|

Σέρρες: Ανεμβολίαστοι πατέρας και κόρη κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 08:53

Σέρρες: Ανεμβολίαστοι πατέρας και κόρη κατέληξαν με διαφορά λίγων ωρών

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 08:53

Χωρίς τέλος τα οικογενειακά δράματα λόγω κορονοϊού, καθώς στο φως της δημοσιότητας ήρθε η περίπτωση μιας ακόμη οικογένειας στον Μύρκινο Σερρών, όπου πατέρας και κόρη έφυγαν από τη ζωή μέσα διάστημα λίγων ωρών.

Ανεμβολίαστοι και οι δύο, κατέληξαν νικημένοι από τον ιό, ενώ και η μητέρα νοσηλεύεται με Covid-19, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

O πατέρας εξέπνευσε λίγες ώρες μετά την κηδεία της κόρης του.

Είχε προηγηθεί μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία στο Μαυρόλοφο Σερρών, με τον θάνατο 28χρονου ανεμβολίαστου και τον 60χρονο πατέρα του να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο χωρίς να έχει μάθει για τον χαμό του γιου του. Περίπου έναν μήνα αργότερα, έχασε και αυτός τη μάχη.

«Ηταν δύο περιπτώσεις σε δύο γειτονικά χωριά, στη μία περίπτωση “έφυγε” ο γιος και μετά ο πατέρας, και σε άλλη οικογένεια έφυγε η “κόρη” και μετά ο πατέρας», είπε στο Mega ο δήμαρχος της Νέας Ζίχνης Σερρών, Παντελής Μπόζης.

«Πρέπει να εμβολιαστούμε. Δεν έχουμε στοιχεία για κάθε χωριό. Σίγουρα υπάρχουν ανεμβολίαστοι. Γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου και από την πλευρά του ΕΟΔΥ και με τη συνδρομή του δήμου. Γίνονται κατ’ οίκον εμβολιασμοί για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν», τόνισε ο κ. Μπόζης, την ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη στον Νομό Σερρών φθάνει μόλις στο 53%, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελληνίως..

«Από όσα έχω συζητήσει με τους ανεμβολίαστους, κυρίως ο φόβος τους αποτρέπει. Υπάρχουν και αρνητές, όμως. Είναι πολλές οι περιπτώσεις. Τώρα γίνονται και κάποια ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό», πρόσθεσε ο δήμαρχος μιλώντας στο Μega.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...