361
Διαδηλωτής με φουσκωτό ομοίωμα της Τερέζα Μέι | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Σε παραίτηση καλεί την Τερέζα Μέι (και) ο φιλικός της Τύπος

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 13:51
Διαδηλωτής με φουσκωτό ομοίωμα της Τερέζα Μέι
| REUTERS/Alkis Konstantinidis

Σε παραίτηση καλεί την Τερέζα Μέι (και) ο φιλικός της Τύπος

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 13:51

Η Τερέζα Μέι πρέπει να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία τονίζει το Σάββατο στο κύριο άρθρο της η Telegraph, μια ευθεία επίθεση κατά της αποδυναμωμένης πρωθυπουργού εκ μέρους ενός από τα προπύργια της συντηρητικής παράταξης στη Βρετανία.

«Πρέπει τώρα να δει – ή πρέπει να της πουν – ότι μολονότι μπορεί να συναντηθεί με την ΕΕ και να διαπραγματευτεί την παράταση του Brexit, αυτό είναι το τέλος του δρόμου. Πρέπει κατόπιν να αποχωρήσει, για χάρη του Brexit, του κόμματός της και της ίδιας της δημοκρατίας», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Την Τετάρτη, η Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε τους κοινοβουλευτικούς των Τόρις ότι θα ήταν διατεθειμένη να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρωθυπουργού και της αρχηγού του κόμματος εάν η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνησή της με την ΕΕ, η οποία πάντως καταψηφίστηκε χθες, για τρίτη φορά.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι βρετανοί πολιτικοί και στελέχη του προσωπικού του Κοινοβουλίου γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι προπηλακισμών και απειλών, εν μέσω της οργής μερίδας υποστηρικτών του Brexit.

Απευθυνόμενη στα μέλη του κοινοβουλίου την Πέμπτη, η φιλοευρωπαία βουλευτής Αννα Σούμπρι τόνισε πως έλαβε ένα μήνυμα από μέλη της Βουλής των Λόρδων που περιέγραφε με συγκλονιστικό, κατ’ αυτήν, τρόπο πως «μια εργαζόμενη και άλλα μέλη του προσωπικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με φτυσιές και προπηλακισμούς καθώς πήγαιναν στη δουλειά τους, προφανώς λόγω της πολιτικής κατάστασης».

Απαντώντας στη Σούμπρι, ο πρόεδρος του σώματος Τζον Μπέρκοου επισήμανε ότι έχει ενημερωθεί για τουλάχιστον μία καταγγελία περί «απειλητικής ή προσβλητικής συμπεριφοράς» προς μέλη του κοινοβουλίου και στελέχη του προσωπικού του.

Ενα απειλητικό μήνυμα που απευθυνόταν στη Σούμπρι προειδοποιούσε μάλιστα: «Θυμήσου τι έπαθε η Τζο Κοξ και πρόσεχε». Η Κοξ ήταν η βουλευτής των Εργατικών που τασσόταν υπέρ της ΕΕ και υπέρ της μετανάστευσης και δολοφονήθηκε το 2016 από οπαδό της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Ακόμη, η βουλευτής Χάνα Μπαρντέλ από το Σκοτσέζικου Εθνικό Κόμμα (SNP) ανέφερε στο Twitter ότι την Παρασκευή είδε έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων «κάποιον να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό».

Την Τρίτη η αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσαϊρ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 40χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα διότι υποπτεύεται πως έκαναν μια σειρά «απειλητικών» αναρτήσεων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον μελών της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...