455
Το ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδόν χαμογελά στον φακό, είναι είδηση | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Σαββατοκύριακο στην τάιγκα της Σιβηρίας για τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 18:14
Το ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδόν χαμογελά στον φακό, είναι είδηση
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Σαββατοκύριακο στην τάιγκα της Σιβηρίας για τον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 18:14

Κάθε φορά που ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να μας υπενθυμίσει πόσο δραστήριος και γυμνασμένος είναι, παίρνει… τα βουνά της Σιβηρίας.

Πρόπερσι μάλιστα, είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του στην εξοχή της Σιβηρίας, στο σπίτι του υπουργού Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Ετσι και αυτό το Σαββατοκύριακο, το πέρασε εκεί παρέα με τον Σόιγκου. Μαζί έκαναν βόλτα με στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο πρόεδρος, μαζί ήπιαν και έφαγαν στην εξοχή, μαζί περπάτησαν στα χιόνια και μαζί πήγαν για ψάρεμα. Μόνο που αυτή τη φορά, το κρύο δεν επέτρεψε ημίγυμνη φωτογράφΙση, όπως στο παρελθόν.

Ο Πούτιν φωτογραφίζεται στην τάιγκα της Σιβηρίας

Ο 65χρονος Σόιγκου ξενάγησε τον 68χρονο Πούτιν στο σπίτι του, που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία και του έδειξε το εργαστήριο ξυλείας όπου έχει γλυπτά από ξύλο και όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Ο Σόιγκου δείχνει στον Πούτιν τα ξύλινα γλυπτά του στο εργαστήριό του

Οι δυο τους έκατσαν στο τραπέζι, σε καρέκλες τους ντυμένες με γούνες ζώων, σε ένα χιονισμένο δάσος και έφαγαν λουκάνικα και σαλάτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. «Ωραίο μέρος», ακούγεται να λέει ο Πούτιν στο βίντεο. Αφού ήπιαν και έφαγαν, πήραν τα κιάλια και παρατήρησαν την άγρια φύση γύρω τους.

Ντομάτες, αγγουράκια, ραπανάκια και λουκάνικα είχε το μενού των δύο πολιτικών

Ηταν το δεύτερο ταξίδι του ρώσου προέδρου μέσα σε τρεις ημέρες, μετά από ένα χρόνο που έχει περάσει στο μεγαλύτερο μέρος του κλεισμένος στο σπίτι του έξω από τη Μόσχα, λόγω του κορονοϊού. Την Πέμπτη είχε εμφανιστεί σε συναυλία στη ρωσική πρωτεύουσα για την έβδομη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ο Πούτιν ποζάρει μπροστά στο όχημα παντός εδάφους με τον Σόιγκου στο τιμόνι

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, είπε ότι το ταξίδι του Πούτιν στη Σιβηρία δείχνει την αγάπη του προέδρου για τη Ρωσία και την αχανή της έκταση.

Σειρά του ρώσου προέδρου να κάτσει στο τιμόνι

Οι Times δεν έχασαν την ευκαιρία να επισημάνουν ότι στη Σιβηρία, ο Πούτιν φορούσε κυνηγετική στολή που κοστίζει 70.000 ρούβλια (670 λίρες), συγκρίνοντας το κόστος με τη μέση μηνιαία σύνταξη στη Ρωσία, που φτάνει τα 16.000 ρούβλια.

Οπαδοί του Πούτιν στη Ρωσία, από την άλλη μεριά, τόνισαν στα social media πόσο πιο ακμαίος και υγιής φαίνεται ο ηγέτης τους σε αντιπαράθεση με τον κατά 10 χρόνια μεγαλύτερό του, Τζο Μπάιντεν, που σκόνταψε στα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...