199
Ο Σαρλ Μισέλ μπροστά από την Ανγκελα Μέρκελ | REUTERS/Johanna Geron/Pool

Σαρλ Μισέλ: Δύσκολη η συζήτηση για την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:10
Ο Σαρλ Μισέλ μπροστά από την Ανγκελα Μέρκελ
|REUTERS/Johanna Geron/Pool

Σαρλ Μισέλ: Δύσκολη η συζήτηση για την Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 15:10

«Δύσκολη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Ο Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι η ΕΕ «πρέπει να υιοθετήσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές κι αυτό έκανε».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίδας, Ανγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι το Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας, επιθυμούσε να κάνει «πιο εποικοδομητική τη σχέση με την Τουρκία» και προσέθεσε ότι εξαιτίας των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η ΕΕ προχώρησε στην απόφαση να υπάρξουν περισσότερες καταχωρήσεις.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην έκθεση την οποία οι 27 ηγέτες ζήτησαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ να ετοιμάσει και η οποία θα έχει όλες τις πτυχές της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας, «βλέποντας την περιοχή ως σύνολο, για παράδειγμα τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ» όπως εξήγησε η Άνγκελα Μέρκελ.

Εν συνεχεία η ΕΕ «θα συζητήσει τη σχέση με την Τουρκία με βάση αυτή την έκθεση» προσέθεσε.

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για πρόκληση στα Βαρώσια, σημειώνοντας ότι «οι Κύπριοι συνάδελφοι έχουν δίκιο να εκφράζουν παράπονα ( για τα Βαρώσια) και τους στηρίζουμε πλήρως».

Τέλος σχετικά με την αποχώρηση του «Oruc Reis», η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι ελήφθησαν από την Τουρκία τα μηνύματα που εστάλησαν από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News