242
Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους ακουμπά πάνω στο σοφό κεφάλι του Μαρκ Τουέιν | The John F. Kennedy Center for the Performing Arts

Το βραβείο αμερικανικού χιούμορ «Μαρκ Τουέιν» σε ένα αστείο κορίτσι

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:00
Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους ακουμπά πάνω στο σοφό κεφάλι του Μαρκ Τουέιν
|The John F. Kennedy Center for the Performing Arts

Το βραβείο αμερικανικού χιούμορ «Μαρκ Τουέιν» σε ένα αστείο κορίτσι

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 15:00

Το βραβείο αμερικανικού χιούμορ «Μαρκ Τουέιν» απονέμεται εδώ και 21 χρόνια και θεωρείται η ανώτατη τιμητική διάκριση για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε κάτι πολύ δύσκολο και πολύ σπουδαίο: να καταφέρνει μέσα από τη δουλειά του, να κάνει τον κόσμο να γελάει.

Εφέτος ήταν η σειρά της ηθοποιού Τζούλια Λούις-Ντρέιφους να το αποκτήσει, όπως αναφέρουν με εκτενές δημοσίευμα οι New York Times. 

Η 57χρονη βραβευμένη και με ΕΜΜΥ ηθοποιός, είναι διάσημη για τις ιδιοσυγκρασιακές, με ροπή στην υστερία ηρωίδες που έχει επιλέξει να ερμηνεύσει κατά τη διάρκεια της πλούσιας τηλεοπτικής της καριέρας. Με την κατάκτηση του βραβείου Μαρκ Τουέιν, έγινε η 6η γυναίκα που το καταφέρνει στην εικοσάχρονη ιστορία του θεσμού. Γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα μία μεγάλη αλήθεια: ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος για γυναίκες που εκτός από όμορφες, έξυπνες, τυγχάνει να είναι και αστείες.

Τον περασμένο χρόνο πάντως, η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, φανερώνοντας μία πιο ευαίσθητη και εύθραυστη πλευρά της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, όλοι μίλησαν για μία γυναίκα που προτιμούσε να κάνει παρέα με άνδρες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, επειδή ένιωθε πιο άνετα να κάνει μαζί τους χοντροκομμένα αστεία, να γελάει δυνατά και να ξεφεύγει από την πολιτική ορθότητα-έτσι κι αλλιώς, το χιούμορ παίζει πολύ συχνά έξω από τους κανόνες και τις κοινωνικές συμβάσεις.

Αλλες διάσημες αμερικανίδες που έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο είναι οι Γούπι Γκόλντμπεργκ, Λίλι Τόμλιν, Ελεν Ντε Τζένερις και Κάρολ Μπερνέτ.