436
| SOOC / Aris Oikonomou

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη στάση η «αποχή»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 17:56
|SOOC / Aris Oikonomou

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη στάση η «αποχή»

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 17:56

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των παρακολουθήσεων σε σχέση με τη Χαριλάου Τρικούπη κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, με φόντο και την αντιπαράθεση της προηγούμενης ημέρας ανάμεσα στα δύο κόμματα, η οποία, όπως φάνηκε, δεν είχε «εκτονωθεί».

Την πρόσφατη αντιπαράθεση είχαν τροφοδοτήσει οι ισχυρισμοί της κυρίας Τσαπανίδου περί «εκβιαζόμενου» Νίκου Ανδρουλάκη, τη Δευτέρα, αλλά και η πολεμική κατά της παράταξης από τον Παύλο Πολάκη.

Αρχικά, το Γραφείο Τύπου του κόμματος στηλίτευσε την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα απέχει από τη Βουλή μέχρι τη διάλυσή της, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την κριτική του σε ό,τι αφορά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής “πολιτικό σωσίβιο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε εστιάζοντας στις «γκεμπελικές πρακτικές» του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ψευδείς αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, διαψεύστηκαν με στοιχεία από την Εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (σ.σ.: ακολουθεί σχετικό tweet)».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επανήλθε ύστερα στις «αθλιότητες της εκπροσώπου Τύπου (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) περί “εκβιαζόμενου” Νίκου Ανδρουλάκη» οι οποίες, «θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους», για να σχολιάσει ότι «προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα» κατόπιν εορτής, με αφορμή την αποστροφή Τσίπρα, στην εν λόγω συνέντευξη, ότι «εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν. Ο κ. Ανδρουλάκης, σημειωτέον, είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι», συνέχισε η ανακοίνωση.

Αντίθετα, «η μόνη προσφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Περαιτέρω, «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας», θύμισε η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ κατέληξε τονίζοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αγωνίζεται εντός και εκτός Βουλής απέναντι στην θεσμική εκτροπή, που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πρωθυπουργού. Εμείς δεν θα καταθέσουμε τα κοινοβουλευτικά μας όπλα, ας το γνωρίζει η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News