705
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ της Τρίτης | INTIMEnews

Οικονόμου: Κοκτέιλ τοξικότητας και ερασιτεχνισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ – έχουν τον ίδιο πρόεδρο εδώ και 15 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 14:42
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο μπρίφινγκ της Τρίτης
|INTIMEnews

Οικονόμου: Κοκτέιλ τοξικότητας και ερασιτεχνισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ – έχουν τον ίδιο πρόεδρο εδώ και 15 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 14:42

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας απαιτούσε  άμεσες εκλογές, μέσα στον Φεβρουάριο, κηρύσσοντας αποχή από τη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στηλίτευσε αφενός την τοξικότητα στον λόγο  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφετέρου τον ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει σε όλα τα ζητήματα, με πρόσφατο παράδειγμα την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, μετά την υποβολή πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «κατέληξε σε μια δεινή κοινοβουλευτική -όχι όμως μόνο κοινοβουλευτική, αλλά και πολιτική- ήττα του κ. Τσίπρα προσωπικά, ο οποίος πήρε πάνω του όλη τη διαδικασία, από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποτελεί δεινή ήττα όχι μόνο επειδή η πρόταση απορρίφθηκε πανηγυρικά, αλλά γιατί φάνηκε ολοκάθαρα η γύμνια θέσεων και επιχειρημάτων τόσο του κ. Τσίπρα προσωπικά, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά», παρατήρησε κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε ο κ. Οικονόμου στη σχετική αναφορά του,  «επεδίωξε και επιδιώκει να προηγηθεί η πολιτική διαχείριση της δικαστικής διερεύνησης. Το κάνει γιατί αυτό ευνοεί τη συκοφαντία και τη σπέκουλα, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική αντιπολιτευτική ύλη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν έχει τίποτα ουσιαστικό, πρακτικό και ωφέλιμο να πει. Επενδύει στις μυθοπλασίες, στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς και την τοξικότητα. Θυμίζω απλώς ότι στο παρελθόν η Δικαιοσύνη αποδόμησε και ανέτρεψε τις συκοφαντικές εκστρατείες του ΣΥΡΙΖΑ, στα υποτιθέμενα μεγάλα ή μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης που κατασκεύασε, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να βρεθεί έκθετος. Με την ολοκλήρωση της δικαστικής διερεύνησης και της συγκεκριμένης υπόθεσης, θα έλθει για άλλη μια φορά η πικρή, για τον κ. Τσίπρα, ώρα της πολιτικής αποτίμησης».

Επιπλέον, ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή,  σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «αποκάλυψε τον αφόρητο ερασιτεχνισμό που τους διέπει σε όλα τα ζητήματα. Είπαν διάφορα ασύνδετα για το τι θα ήθελαν να γίνει, χωρίς να έχουν ιδέα αν αυτά πραγματικά γίνονται και χωρίς λέξη για ένα εφαρμοστικό πλάνο για το πώς θα μπορούσαν να γίνουν και να πραγματοποιηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος στον πολιτικό βολονταρισμό που τον διακρίνει από την εποχή που δημιουργήθηκε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει και δεν θέλει να αλλάξει, παρότι ο κόσμος γύρω μας μεταβάλλεται ταχύτατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος μιας ιδεολογίας που χρεοκόπησε στον 20ο αιώνα και δεν έχει τίποτα να πει στον κόσμο του 21ου αιώνα. Είναι ανίκανος να καταλάβει τις προκλήσεις, τις προοπτικές του σήμερα, να προτείνει πράγματα χρήσιμα. Είναι ένα κόμμα που κινείται με τον τρόπο, τη λογική, την ατζέντα του χθες: Δεν ανανέωσε το στελεχιακό του δυναμικό, επιμένει σε ιδέες όχι του χθες αλλά του προχθές. Ακόμα και σε επίπεδο ηγεσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ίδιο πρόεδρο εδώ και 15 χρόνια», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το ίδιο πρόσωπο στην ηγεσία επί 15 χρόνια δεν το συναντά κανείς συχνά σε ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα. Ισως και αυτό να αποκαλύπτει την λογική και την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας έκφανση είναι και η ασύδοτη έκφραση σκανδαλολογίας και λάσπης. Όμως, δεν κατανοούν ότι διαχειριζόμενοι τόση τοξικότητα, οι πρώτοι που δηλητηριάζονται είναι οι ίδιοι», συμπλήρωσε στην παρατήρησή του.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου περί εκβιασμού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ώστε να συρθεί σε μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία,  ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει:

«Η δήλωση της κυρίας Τσαπανίδου, δηλαδή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμού του κ. Ανδρουλάκη, εδράζεται σε δύο λανθασμένες αποδοχές. Η πρώτη ότι υπάρχει σύνδεση του Πρωθυπουργού με τα ρυπαρά δίκτυα, καθώς οι επισυνδέσεις δεν τελούσαν σε γνώση του και η δεύτερη ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει ζητήματα με τα οποία μπορεί να εκβιαστεί. Είναι ανούσιες και ανυπόστατες αυτές οι αιτιάσεις, οπότε δεν έχω κάτι να σχολιάσω».

Οσο για την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πρόθυμος να μπει σε διάλογο για συνεργασίες, χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο κ. Ανδρουλάκης έχει κατά καιρούς πει διάφορα στη διάσταση αυτή, όπως ότι δεν επιθυμεί κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου ή του δεύτερου κόμματος, αργότερα ότι στόχος του είναι η προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ».

«Βασικός προσανατολισμός της ΝΔ είναι να επιδιώξει μια καθαρή εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διακυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενός ταραγμένου κόσμου», κατέληξε στο σχόλιο του ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...