581
Ο Αλ. Τσίπρας με την Πόπη Τσαπανίδου στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ακτιβισμός Τσίπρα με αποχή από τη Βουλή αν δεν γίνουν άμεσα εκλογές!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 13:41
Ο Αλ. Τσίπρας με την Πόπη Τσαπανίδου στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ακτιβισμός Τσίπρα με αποχή από τη Βουλή αν δεν γίνουν άμεσα εκλογές!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2023, 13:41

Πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερη και ακόμα πιο τοξική αντιπολίτευση –ιδίως αν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του: από το Ζάππειο, όπου παραχώρησε την Τρίτη συνέντευξη Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι απαιτεί άμεσες εκλογές, σε «τρεις εβδομάδες» μέσα στον Φεβρουάριο, και όσο το αίτημά του δεν θα γίνεται δεκτό, το κόμμα του θα απέχει από τη Βουλή, θα αδιαφορεί δηλαδή επιδεικτικά όχι μόνο για τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ακόμα και για την εντολή που του έδωσαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του, να τους εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σε μια παράλληλη άρνηση της κοινοβουλευτικής αριθμητικής, αν όχι των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εξηγήσει ότι μετά και την καταψήφιση της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης (156 της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταψήφισαν την περασμένη Παρασκευή) ο ίδιος θεωρεί πως και οι βουλευτές της ΝΔ είναι εκβιαζόμενοι και έτσι συμμετείχαν στην στήριξη κυβέρνησης «εκτροπής».

Ως εκ τούτου η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες, το μποϊκοτάζ της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων δηλαδή, «δικαιολογείται» –το κόμμα του, είπε ο κ. Τσίπρας, θα εμφανιστεί στην Ολομέλεια μόνο για τη νομοθετική ρύθμιση αποκλεισμού του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη».

«Ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι πιθανώς εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο: Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή», ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα, ο οποίος επέμεινε ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής» και συνεπώς, «από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας για ευνόητους λόγους στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, –με εξαίρεση τη συμμετοχή μας σε αυτή τη διαδικασία αν υπάρξει νομοθετική διαδικασία για αυτό–, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή».

Ειδικότερα, ασκώντας έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στις δηλώσεις του ότι «τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του Πρωθυπουργού, παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη στρατιωτική ηγεσία, υπουργούς, αρχηγό κόμματος, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους», καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή, «δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δεν δικαιούται να αγνοεί».

Υποστήριξε ότι η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, «πέραν της ενοχής του Πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά».

Μίλησε για «κακοποίηση του κράτους δικαίου» που «έρχεται να επιβάλει και να καλύψει μια τεράστια αναδιανομή πλούτου υπέρ λίγων και ισχυρών και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας ότι «η αισχροκέρδεια, που κοστίζει δραματικά στα νοικοκυριά, νομιμοποιείται και προστατεύεται με τον πιο απροσχημάτιστο και προκλητικό τρόπο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, τα ουρανοκατέβατα κέρδη γίνονται κανονικότητα, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, ωθούνται στο περιθώριο της ανασφάλειας, της φτώχειας και της αγωνίας για το αύριο». Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε πράξη της, «όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και οι τελευταίες θλιβερές αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα».

«Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς. Ονόματα κυβερνητικών στελεχών, Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...