599
Η ομάδα κρούσης του Protagon. Από πάνω και από αριστερά προς τα δεξιά. 1η σειρά: Ανδρέας Πετρουλάκης, Ρέα Βιτάλη, Νίκος Δήμου, Λένα Διβάνη, Τάσος Τέλογλου Δημήτρης Καμπουράκης, Ρίκα Βαγιάνη, Γιώργος Καρελιάς, Λίλα Σταμπούλογλου, Ανδρέας Ζαμπούκας. 2η σειρά: Γιώργος Στρατόπουλος, Βελίκα Καραβάλτσιου, Αριστείδης Χατζής, Αρης Τόλιος, Χριστίνα Νικολαΐδη, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ματούλα Κουστένη, Κάρολος Μπρούσαλης, Στάθης Παχίδης, Μαρία Λούκα. 3η σειρά: Πέτρος Πιτσίνης, Δημήτρης Χουλιαράκης, Βέρα Φραντζή, Σπύρος Μουρελάτος, Σπύρος Σεραφείμ, Γιούλα Ράπτη, Χάρης Καρανίκας, Ιάσoνας Καραμήτσος, Κική Τριανταφύλλη, Μιχάλης Δουρμούσογλου. 4η σειρά: Διονύσης Μαρίνος, Μαρίσσα Δημοπούλου, Τάκης Καραγιάννης, Στέλλα Αλαφούζου, Κώστας Γιαννακίδης, Νίκος Ζαχαριάδης, Κατερίνα Ανέστη, Ρίζος Ψύλλος, Πάνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μεμής | .

Το Protagon τώρα εκσυγχρονίζεται, αλλάζει και… μένει ίδιο!

Χρήστος Μεμής Χρήστος Μεμής 19 Δεκεμβρίου 2015, 15:44
Η ομάδα κρούσης του Protagon. Από πάνω και από αριστερά προς τα δεξιά. 1η σειρά: Ανδρέας Πετρουλάκης, Ρέα Βιτάλη, Νίκος Δήμου, Λένα Διβάνη, Τάσος Τέλογλου Δημήτρης Καμπουράκης, Ρίκα Βαγιάνη, Γιώργος Καρελιάς, Λίλα Σταμπούλογλου, Ανδρέας Ζαμπούκας. 2η σειρά: Γιώργος Στρατόπουλος, Βελίκα Καραβάλτσιου, Αριστείδης Χατζής, Αρης Τόλιος, Χριστίνα Νικολαΐδη, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ματούλα Κουστένη, Κάρολος Μπρούσαλης, Στάθης Παχίδης, Μαρία Λούκα. 3η σειρά: Πέτρος Πιτσίνης, Δημήτρης Χουλιαράκης, Βέρα Φραντζή, Σπύρος Μουρελάτος, Σπύρος Σεραφείμ, Γιούλα Ράπτη, Χάρης Καρανίκας, Ιάσoνας Καραμήτσος, Κική Τριανταφύλλη, Μιχάλης Δουρμούσογλου. 4η σειρά: Διονύσης Μαρίνος, Μαρίσσα Δημοπούλου, Τάκης Καραγιάννης, Στέλλα Αλαφούζου, Κώστας Γιαννακίδης, Νίκος Ζαχαριάδης, Κατερίνα Ανέστη, Ρίζος Ψύλλος, Πάνος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μεμής
|.

Το Protagon τώρα εκσυγχρονίζεται, αλλάζει και… μένει ίδιο!

Χρήστος Μεμής Χρήστος Μεμής 19 Δεκεμβρίου 2015, 15:44

Το Protagon εκσυγχρονίζεται, αλλάζει και… μένει ίδιο.

Μένει ίδιο στις βασικές εκδοτικές αρχές του. Εκείνες που τηρεί από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του.

Εκσυγχρονίζεται αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.

Επεκτείνεται στην τρέχουσα ειδησεογραφία αλλά και στην έρευνα, στις συνεντεύξεις, στα ρεπορτάζ – σε όλα όσα συνθέτουν ένα πληρέστερο δημοσιογραφικό προϊόν.

Αλλάζει συντακτική ομάδα. Ή, μάλλον, την ενισχύει με νέα πρόσωπα δίπλα σε εκείνους από την παλιά συντακτική ομάδα που άντεξαν στον πειρασμό της πολιτικής και δεν τους… πήρε Το Ποτάμι.

Αλλάζει βέβαια και την εσωτερική αρχιτεκτονική του, τον τρόπο που παρουσιάζει την ύλη του. Και εκεί ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος: ο πιστός φίλος του που έξι χρόνια τώρα είχε συνηθίσει στην εύκολη πλοήγηση μέσα σε έναν μικρό σε όγκο ιστότοπο μπορεί να δυσανασχετήσει. Μας δυσκολεύει πάντα η μετάβαση σε κάτι που σπάει τις παγιωμένες συνήθειές μας. Ισως όμως συγχωρήσει ο πιστός φίλος του Protagon αυτή τη μικρή παραβίαση. Παίρνει ένα πληρέστερο προϊόν χωρίς να χάνει τίποτε από όσα τον ικανοποιούσαν ως τώρα.

Ας ξεναγηθούμε στον νέο ιστότοπο:

ΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΟΥ

Ο βασικός χαρακτήρας του Protagon, οι ισχυρές και ρηξικέλευθες απόψεις, βρίσκονται  στην κατηγορία SCRIPTA. Εκεί φιλοξενούνται όλα τα κείμενα αυτής της μαχητικής, πολυφωνικής, ομάδας αρθρογράφων που τίμησε από ιδρύσεώς του τον ιστότοπο και εξακολουθεί να τιμά ως σήμερα τη συγγραφή και τη δημοσιογραφία. Στην ίδια κατηγορία φιλοξενείται η αιρετική ματιά του ΜΟΥΦΑΝΕΤ και το αυθόρμητο γέλιο (ή κάποτε και το πικρό χαμόγελο) που φέρνει με τα σκίτσα του ο Ανδρέας Πετρουλάκης.

Στο καρουσέλ της πρώτης σελίδας εμφανίζονται πάντα τα τέσσερα πιο ενδιαφέροντα θέματα της στιγμής, όπως τα επιλέγει η συντακτική ομάδα, η Protagon Team.

Στα πρώτα σκαλιά του ProtagonBrief εμφανίζεται το Text, σήμα κατατεθέν αυτού του ιστότοπου, που εξακολουθεί να σχολιάζει με τον δικό του, «τουιτερικό» τρόπο, τους πάντες και τα πάντα.

Σημαντική καινοτομία για έναν ιστότοπο που απείχε ως τώρα από το κυνήγι της είδησης είναι το ProtagonBrief. Πρόκειται για μια ξεχωριστή, αυτόνομη ροή ειδήσεων που αρχίζει πατώντας το σχετικό κουμπί στο πάνω δεξί μέρος του καρουσέλ . Οι τίτλοι των ειδήσεων από λεπτό σε λεπτό και, κατόπιν, με κλικ πάνω στον κάθε τίτλο, η είδηση σε συνοπτική μορφή: ένα δεύτερο μικρό, σβέλτο Protagon για… βιαστικούς.

Στα πρώτα σκαλιά του ProtagonBrief εμφανίζεται το Text, σήμα κατατεθέν αυτού του ιστότοπου, που εξακολουθεί να σχολιάζει με τον δικό του, «τουιτερικό» τρόπο, τους πάντες και τα πάντα.

Στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ όπου καλύπτονται εκτενέστερα και, ελπίζουμε, διεισδυτικότερα, όσα  συμβαίνουν στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στον ΚΟΣΜΟ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και στα SPORT εμφανίζονται για πρώτη φορά δυο νέες στήλες: ο σουρεαλισμός της ελληνικής πολιτικής σκηνής έχει τώρα τη ΒΑΒΕΛ του – άλλως «ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας»… Και  επειδή το Protagon θέλει να απευθύνεται σε αναγνώστες κατά τεκμήριον κοσμοπολίτες, το RADAR του θα καταγράφει τις πιο σημαντικές «ψηφίδες της επικαιρότητας», όπως αυτές αναδεικνύονται καθημερινά στα πιο αξιόλογα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η εικόνα θέλουμε να έχει την τιμητική της στη νέα εποχή. Στην κατηγορία GALLERIES θα βρίσκετε επιλεγμένα φωτογραφικά θέματα και slide shows στις ΕΙΚΟΝΕΣ, παράξενα, αστεία αλλά και αποκαλυπτικά βίντεο στα VIDEOS, ενημερωτικά γραφήματα στα INFOGRAPHICS.

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει γραφτείτε στα newsletters μας. Ξέρουμε ότι αυτό το είδος επικοινωνίας μαζί σας δεν ήταν ως τώρα το φόρτε μας. Βελτιωθήκαμε – και τις επόμενες λίγες ημέρες θα το διαπιστώσετε…

Το νέο Protagon θέλει ακόμη να διατηρήσει (και να επεκτείνει στο αμέσως προσεχές διάστημα) τη στενή σχέση με τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του. Στη σχετική κατηγορία θα δημοσιεύονται όλο και περισσότερα επιλεγμένα κείμενα που εσείς θα στέλνετε, καθιστώντας αυτό το βήμα διαλόγου και παράθεσης απόψεων ακόμα πιο ενεργό!

Καλή πλοήγηση…

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...