366
| Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Προαναγγελία γενικού lockdown από τη Μέρκελ;

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 15:50
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Προαναγγελία γενικού lockdown από τη Μέρκελ;

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 15:50

Προαναγγελία εθνικού lockdown στη Γερμανία; Τα όσα είπε η Ανγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα –και με δεδομένο ότι ήδη η γειτονική Αυστρία έχει κλείσει για να περιορίσει τη διασπορά της Covid-19–, έτσι ερμηνεύτηκαν: η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται προ ενός γενικού απαγορευτικού και ήδη η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου, με τις αγορές να προεξοφλούν ότι και η Γερμανία τελικά θα κυλήσει σε περιοριστικά μέτρα.

Η απερχόμενη καγκελάριος προειδοποίησε ότι τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με πηγές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει», προειδοποίησε η Ανγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη του CDU.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ ακολουθούν τις δραματικές προειδοποιήσεις του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, και επίσης χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, Γενς Σπαν, ο οποίος είπε ότι στο τέλος του χειμώνα οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν ιαθεί ή θα είναι νεκροί».

Ο Σπαν σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι «πολύ, πολύ μολυσματική», καλώντας και πάλι τους Γερμανούς να εμβολιασθούν «επειγόντως» απέναντι στην έκρηξη των κρουσμάτων της Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, στη Γερμανία έχει ανοίξει και η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, ακολουθώντας την Αυστρία.

Η Ενωση Ιατρών Παιδιών και Εφήβων (BVKJ) ζήτησε επισήμως την καθιέρωση του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι «είναι απαράδεκτο, λόγω ελλιπούς εμβολιασμού μιας μειοψηφίας, να περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα των παιδιών και των εφήβων».

Η ιατρική ένωση αναγνωρίζει ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περιορίζεται τυπικά το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, τονίζει ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό, διότι, διαφορετικά, θα θίγονταν ή θα περιορίζονταν τα δικαιώματα των άλλων.

«Τα δικαιώματα των παιδιών δεν πρέπει να σταθμίζονται έναντι των δικαιωμάτων μιας μειοψηφίας πολιτών, αλλά να κατοχυρώνονται άνευ όρων και επιτακτικά από το κράτος. Τα παιδιά μας άξιζαν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τους τεράστιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην πανδημία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της BVKJ, η οποία σημειώνει ακόμη ότι «τα βασικά δικαιώματα των παιδιών, για απεριόριστη και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, τίθενται σε κίνδυνο εάν δεν καταστεί δυνατός ο έγκαιρος εμβολιασμός όλων των ενηλίκων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...