264
Αλέξης Τσίπρας απέναντι στη Φώφη Γεννηματά τον περασμένο Μάρτιο. Παραμένουν σε απόσταση | Nikos Libertas / SOOC

«Πόρτα» Φώφης στον Τσίπρα για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 13:10
Αλέξης Τσίπρας απέναντι στη Φώφη Γεννηματά τον περασμένο Μάρτιο. Παραμένουν σε απόσταση
|Nikos Libertas / SOOC

«Πόρτα» Φώφης στον Τσίπρα για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 13:10

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πέρα από το ότι ήταν εν μέρει ανεπίκαιρα αφού η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ανακοινώσει 300 εκατ. δόσεις εμβολίων για τα κράτη-μέλη και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συμφωνίες, πέρα από το ότι έγιναν δεκτά με μια κάποια ψυχρότητα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας –«καλό είναι να θυμόμαστε ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα μέχρι τώρα τα έχει πάει αρκετά ικανοποιητικά», του είπε μεταξύ άλλων–, συνάντησαν και την απόρριψη από το Κίνημα Αλλαγής.

Σε μία κίνηση, που εκτός των άλλων αποδεικνύει ότι στο ΚΙΝΑΛ δεν συζητούν τόσο τα περί σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ (ιδίως αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα), όσο περιγράφεται από μερίδα του Τύπου, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά απέρριψε για μία ακόμη φορά την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Η απάντηση στο αίτημα του κ. Τσίπρα –πολιτικοί αρχηγοί υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία των επιστημόνων– ήρθε από τον εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος επεσήμανε ότι το θέμα της πανδημίας είναι για τη Βουλή και όχι για το Προεδρικό. Ανακοίνωσε δε επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Γεννηματά προς τον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της Covid-19.

Σε μια πρώτη ανάγνωση αυτή η άμεση άρνηση του κ. Χρηστίδη είναι μια λογική αντίδραση στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μετατρέψει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σε μια αντιπολιτευτική κίνηση, καπελώνοντας μάλιστα ο ίδιος όλη την αντιπολίτευση.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως είναι και ένα μήνυμα προς όλους εκείνους στο ΚΙΝΑΛ που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...