247
Ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στο Ντέλαγουερ. «Δεν ήταν διαδήλωση, ήταν χάος» τόνισε για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου | REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: «Μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε “διαδηλωτές” – ήταν εγχώριοι τρομοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:37
Ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στο Ντέλαγουερ. «Δεν ήταν διαδήλωση, ήταν χάος» τόνισε για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μπάιντεν: «Μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε “διαδηλωτές” – ήταν εγχώριοι τρομοκράτες»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:37

Επίθεση εναντίον της δημοκρατίας, την οποία υποκίνησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την εισβολή στο Καπιτώλιο ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάνοντας λόγο για μια από τις «σκοτεινότερες ημέρες» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ηταν η δεύτερη παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν για τα αιματηρά γεγονότα που συνέβησαν την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον μετά από τις τοξικές ομιλίες του Τραμπ και των υποστηρικτών του (Ρούντι Τζουλιάνι, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ), οι οποίοι όχι μόνο αμφισβήτησαν εκ νέου το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών αλλά παρακίνησαν τον όχλο να κάνει έφοδο στο Καπιτώλιο για να εμποδίσει τη διαδικασία επικύρωσης της νίκης των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν, σε ομιλία του από το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αποκάλεσε επίσης «εγχώριους τρομοκράτες» τους υποστηρικτές του Τραμπ που μπήκαν δια της βίας στο κτίριο. «Μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές, δεν ήταν διαδηλωτές» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος και επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ (θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου).

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών κατηγόρησε ευθέως τον Τραμπ ότι «υποδαύλισε μια επίθεση χωρίς έλεος εναντίον των θεσμών» και επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έναν όχλο «για να φιμώσει τις φωνές των αμερικανών ψηφοφόρων». Για να επισημάνει με νόημα ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι οι αντιρατσιστές διαδηλωτές θα είχαν «πολύ διαφορετική» αντιμετώπιση σε σύγκριση με τους οπαδούς του Τραμπ που έσπειραν το χάος στην Ουάσινγκτον. «Αν ήταν μια διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter, θα τους είχαν αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικά από το νευριασμένο πλήθος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το ξέρουμε όλοι ότι είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...