387
|

Κερδίστε προσκλήσεις: “Vincent River”

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 19 Απριλίου 2015, 19:26

Κερδίστε προσκλήσεις: “Vincent River”

Αρτεμις Καπούλα Αρτεμις Καπούλα 19 Απριλίου 2015, 19:26

Από τις 24 Απριλίου και για τριάντα μόνο παραστάσεις, ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνών Τετάρτη με Κυριακή, το ανατρεπτικό και βαθιά ανθρώπινο έργο του Philip Ridley, Vincent River.

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου και ο Αργύρης Αγγέλου πρωταγωνιστούν σ’ ένα έργο για απαιτητικούς θεατές, σε σκηνοθεσία  Νίκου Καραγέωργου.

Μια μάνα κι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μοναχογιού της.

Αυτός θέλει να εξιλεωθεί απ’ αυτό που έζησε. Αυτή να μάθει ποιος εκτέλεσε το παιδί της. Μέσα σ’ ένα βράδυ, όσο σκληρό και αν αποδειχτεί και για τους δυο, θα αναμετρηθούν στο κυνήγι της Αλήθειας..

Ή μήπως θα έρθουν αντιμέτωποι με τις δικές τους ενοχές και ανεπάρκειες;

Έργο βαθιά ανθρώπινο αλλά και ταυτόχρονα πολιτικό αφού τολμά να θίξει «ευαίσθητα» θέματα και καταστάσεις που βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά πια δίπλα μας. Ποια θέση θα πάρουν οι ήρωες; Ποια θέση θα πάρουμε εμείς;

Καθώς η πλοκή εξελίσσεται, το αρχικό μυστήριο για το τι συνδέει αυτούς τους δύο ανθρώπους ολοένα και πυκνώνει και η τελική «κάθαρσις» των ηρώων επέρχεται μέσα από συνεχείς και ψυχικά επώδυνες ανατροπές, που καθηλώνουν τον θεατή από τη στιγμή σχεδόν που ανεβαίνει η αυλαία.

Το Vincent River του αξιόλογου Philip Ridley ανέβηκε πρώτη φορά στο Hampstead Theatre στο Λονδίνο το 2000. Έκτοτε έχει παίξει σε διάφορες σκηνές On και Off- Broadway σε Ευρώπη και Αυστραλία, συγκινώντας πάντοτε κοινό και κριτικούς.

Μετάφραση: Ολυμπία Σκορδίλη

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

Σκηνικά – Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Φωτισμοί: Δάνος Παπαδόπουλος

Video design – Artwork: ΚάρολοςΠορφύρης

Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Επιμέλεια Ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Βοηθόςσκηνοθέτη: Λευτέρης Κύργιος

Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Παραγωγή: Αργύρης Αγγέλου

Τετάρτη 20:00, Πέμπτη – Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:30 (λαϊκή απογευματινή) & 21:00, Κυριακή 20:00, διάρκεια 80'

Εισιτήρια: Πλατεία Α: 15 ευρώ, Πλατεία Β: 13 ευρώ, Φοιτητικό – ανέργων: 10 ευρώ, Λαϊκή: 13 ευρώ

Θέατρο Αθηνών
Βουκουρεστίου 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3312343

*Έπειτα από κλήρωση 10  τυχεροί, που θα αφήσουν το σχόλιό τους εδώ, θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της παράστασης την Πέμπτη 23 Απριλίου. *

(Παρακαλούμε, κατά την υποβολή σχολίων, να χρησιμοποιείτε έγκυρο email ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που κληρωθείτε. Το protagon δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στην ημερομηνία των προσκλήσεων. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να επικοινωνούν με τους νικητές σε τέτοιες περιπτώσεις, στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχουν δηλώσει οι ίδιοι απαντώντας στο ενημερωτικό email, το οποίο αποστέλλεται από το protagon.gr μετά την κλήρωση)
Για περισσότερες προσκλήσεις, δείτε εδώ.

Οι νικητές είναι:

1.Κατερίνα
5.Ευαγγελία
15.Βασίλης
21.ΝΤΕΠΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
25.ΝΤΙΝΑ
31.ΛΙΑΚΟΣ
37.ΣΩΤΗΡΗΣ
44.ΟΛΓΑ ΛΑΘΥΡΗ
59.ΕΙΡΗΝΗ
61.mm

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News