424
|

150 και σήμερα

150 και σήμερα

Ακριβώς 150 ημέρες απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014 και 157 μέχρι τον δεύτερο γύρο τους και τις Ευρωεκλογές. Είναι πολλές; Είναι λίγες; Ανάλογα ποιος είναι ο στόχος….

Για τη ΝΔ είναι σίγουρα λίγες, θα ήθελε περισσότερο χρόνο για να προφτάσει να κάνει ένα κούρεμα και να παρουσιάσει ένα έτος με ανάκαμψη, έστω ασθενική.

Για το ΠΑΣΟΚ και αν είναι ελάχιστες, μέσα σε ακόμα λιγότερες πρέπει να βρει και να παρουσιάσει έναν τρόπο με τον οποίο θα κατέβει στις Ευρωεκλογές χωρίς αυτές να γίνουν η τελευταία πράξη του δράματός του, στις δημοτικές απλά δεν θα βγάλει άχνα! Εκατό και κάτι μέρες λοιπόν για να μας πει με ποιον τρόπο θα περισώσει τουλάχιστον τα προσχήματα, δεν του έχει απομείνει άλλωστε και τίποτα άλλο….

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά έχει κάθε λόγο να θέλει τις ευρωεκλογές, χαλαρή ψήφος έπειτα από μεγάλη επιτυχία στον πρώτο γύρο των δημοτικών, με μια όπως φαίνεται, ως σήμερα τουλάχιστον εκλογική νίκη που τον φέρνει μεν πιο κοντά στην εξουσία αλλά δεν του τη φορτώνει κιόλας! Όλα αυτά φυσικά αν δεν μπουν στο παιχνίδι οι 58…

Οι ναζί από την πλευρά τους είναι δικαιολογημένα οι πιο μπερδεμένοι, τι θα γίνει με τη δίκη; Πότε θα βγει η απόφαση; Θα τους κλείσουν την εγκληματική οργάνωση ή όχι; Θα προλάβουν να φτιάξουν άλλη; Οι χορηγοί θα συνεχίσουν να στηρίζουν; Ο Κασιδιάρης θα είναι ο πρώτος προφυλακισμένος υποψήφιος δήμαρχος ή όχι;

Οι Ανεξάρτητοι αλλά πάνω από όλα Έλληνες μετά την αποστασία δείχνουν μια σταθερότητα που προκαλεί θαυμασμό, ας έρθουν οι εκλογές όποτε θέλουν, υπάρχουν οι ψεκασμοί, η συνωμοσιολογία και ο λαϊκισμός, η μόνη ασφαλής συνταγή.

Η ΔΗΜΑΡ πραγματικά έχει κάθε λόγο να μη θέλει να έρθει καν το νέο έτος, με απαιτούμενο τουλάχιστον το 5% των ψήφων για εκλογή Ευρωβουλευτή, η νύχτα της 25ης Μαΐου μοιάζει εφιαλτική. Μπορεί να μην τολμάει να το πει αλλά ίσως κατά βάθος να θέλει και αυτή κάπου να τρουπώσει, όπως θα έλεγε και ο Κ. Βουτσάς.

Το ΚΚΕ ως έτοιμο από καιρό περιμένει τις εκλογές για να κατατροπώσει τον καπιταλισμό εδώ και 95 ακριβώς χρόνια. Υπομονή, αδελφάκι μου!

Και για το τέλος το καλύτερο, οι 58, ο αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, τι θα γίνει αν τα καταφέρουν; 100 και κάτι ημέρες τους απομένουν για να μας παρουσιάσουν την πολιτική τους πρόταση. Σίγουρα είναι ελάχιστες, αν όμως τα καταφέρουν; Πώς θα είναι την επόμενη μέρα ο πολιτικός χάρτης;

Η κλεψύδρα έχει γυρίσει και οι κόκκοι πέφτουν αμείλικτοι, ο πολιτικός χρόνος γίνεται ο βασικός παράγοντας κάθε συζήτησης, κάθε διαπραγμάτευσης. Όποιος φιλοδοξεί να αλλάξει τα πράγματα πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά. Σύντομα θα ξέρουμε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News