543
Ο Παύλος Πολάκης στο βήμα της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας…

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 20:01
Ο Παύλος Πολάκης στο βήμα της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πολάκης: Δεν θα μου μάθει ιατρική ο Τσιόδρας…

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 20:01

«Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική, ξέρουμε και εμείς». Αυτό δήλωσε ο Παύλος Πολάκης –ναι, αυτό– στη Βουλή την Παρασκευή, επιχειρώντας να εμφανιστεί δικαιωμένος για το θέμα των μονοκλωνικών φαρμάκων. Το είχε προαναγγείλει ο πρώην αν. υπουργός Υγείας ότι θα εμφανιζόταν στην Ολομέλεια, με μια ανάρτηση με τον ίδιο ως καουμπόι του Marlboro, για να μιλήσει για τα μονοκλωνικά –άλλωστε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε πρόσφατα να υιοθετήσει τη γραμμή Πολάκη που υπονόμευσε τους εμβολιασμούς προκρίνοντας μια «θεραπεία».

Βέβαια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρη επεσήμανε ότι «το φάρμακο που πρότεινε (ο κ. Πολάκης) ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα», αλλά δυστυχώς σε αυτές τις ιστορίες «δίκαιο» έχει αυτός που φωνάζει περισσότερο.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, επιδιώκοντας προσωπικά να δείξει ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν: ο ίδιος επί μακρόν αρνούταν να εμβολιαστεί, υπονομεύοντας την εθνική εμβολιαστική εκστρατεία, λέγοντας ότι υπάρχει «θεραπεία»· απέφευγε βέβαια να αναφερθεί στο γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά μόλις εγκρίθηκαν και πως η χορήγησή τους δεν αποτελεί ούτε απλή διαδικασία, ούτε μπορεί να αφορά όλους τους ασθενείς.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Πολάκης επανέλαβε όσα έχει πει εδώ και καιρό –πού αλλού;– στο Facebook, λέγοντας ότι δικαιώθηκε προσωπικά και πως οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για το θάνατο έξι χιλιάδων ανθρώπων…

«Αν η κυβέρνηση είχε φέρει 20.000 μονοκλωνικά είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας. Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε ο κ. Πολάκης, για να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε. Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική. Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65. Είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν όσους πάνω από 65 δεν εμβολιάστηκαν ή εμβολιάστηκαν και δεν τους έπιασε το εμβόλιο».

Ολο αυτό το διάστημα –και μέχρι να εμβολιαστεί υπό την πίεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ένιωθε πολιτικά εκτεθειμένη με έναν αντιεμβολιαστή στις τάξεις της– ο κ. Πολάκης δήλωνε ότι πρέπει να γίνουν εισαγωγές σε μονοκλωνικά φάρμα, αμφισβητώντας τόσο τα εμβόλια όσο και τις διαδικασίες εμβολιασμού. Μάλιστα την ώρα που ζητούσε να χορηγηθούν συγκεκριμένα φάρμακα δήλωνε από το ιερό βήμα της Βουλής πως ο ίδιος κάνει «μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια» και όχι τα πειραματικά, που κατά την προσέγγισή του ήταν αυτά κατά της Covid-19.

Αμεση πάντως, ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας ο οποίος σημείωσε ότι αν ο κ. Πολάκης καλούσε τον κόσμο να εμβολιαστεί αντί να στέλνει μηνύματα τότε ίσως και η διαδικασία να ήταν διαφορετική και παράλληλα εξήγησε ότι το ζήτημα των μονοκλωνικών φαρμάκων δεν είναι απλό: δεν είναι για όλους και ειδικά για όσους ασθενείς νοσούν βαριά.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Πολάκη είπε: «Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι το φάρμακο που πρότεινε μέσω Internet ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα» καταλήγοντας: «Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...