488
Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου φέρονται να πρώτευσαν στις εσωκομματικές εκλογές | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ποιους ψήφισαν τα μέλη και οι «φίλοι» του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 10:35
Φαραντούρης, Παππάς, Μπεκατώρου φέρονται να πρώτευσαν στις εσωκομματικές εκλογές
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ποιους ψήφισαν τα μέλη και οι «φίλοι» του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2024, 10:35

Για το πολιτικό αφήγημα του επικοινωνιακού μηχανισμού της Κουμουνδούρου το νούμερο που δόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη δημοσιότητα από τον οργανωτικό μηχανισμό του κόμματος είναι μια κάποια επιτυχία: σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης πάνω από 60.000 μέλη και «φίλοι» του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν την Κυριακή στη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών, με την οποία κρίθηκαν οι περισσότερες (35) θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, εκτός των πέντε που κρατούνται για τις προσωπικές επιλογές του αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη και τις δύο που κρατούν οι νυν ευρωβουλευτές Ελενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης.

Βεβαια, ο αριθμός συμμετοχής δεν έφτασε εκείνον της εκλογής προέδρου το περασμένο φθινόπωρο, μολονότι την ψήφο μελών και φίλων διεκδίκησαν περίπου 200 υποψήφιοι. Αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που ψήφισαν, εφόσον ισχύουν οι αριθμοί που ανακοίνωσε σε γενικές γραμμές και χωρίς επίσημο νούμερο, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται εντός της Δευτέρας. Ωστόσο η σταυροδοσία δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί –από την Κουμουνδούρου σημείωναν απλώς ότι τα αναλυτικά αποτελέσματα «θα είναι διαθέσιμα στους συμμετέχοντες».

Στην Αθήνα, που θα έχει και τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ευρωψηφοδέλτιο, επιβεβαιώθηκαν, κατά πληροφορίες, τα προγνωστικά, με τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Κεφαλονιάς και εκλεκτό του κ. Κασσελάκη, Νίκο Φαραντούρη, να «κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, την πρωτιά και πολύ ψηλά να πλασαρίζονται ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής –και ένα φεγγάρι προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ (επί Αλέξη Τσίπρα) για τον Δήμο Αθηναίων– Νίκος Παππάς και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ψηλά σε σταυρούς βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ενώ στην εξάδα βρίσκονταν ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Τσίπρας και ο άλλοτε εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος. Ψηλά στη λίστα βρέθηκε και ο Δημήτρης Παπανώτας, τηλεπερσόνα που τώρα εμφανίζεται στο πρωινάδικο «Happy Day» του Alpha.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία επιβεβαιώθηκαν και εκεί τα φαβορί. Η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη… έφυγαν μπροστά από τους άλλους υποψήφιους από νωρίς, με την πρώτη να ποντάρει και στις ηλεκτρονικές ψήφους, όπου φαίνεται να έχει καταγράψει πολύ καλή επίδοση.

Στη Δυτική Ελλάδα το ισχυρό χαρτί ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος φαίνεται να εξασφαλίζει μια θέση στους 42 της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Δυτική Μακεδονία η Ολυμπία Τελιγιωρίδου επικράτησε από νωρίς χθες το βράδυ στην περιφέρειά της.

Η μάχη της Κρήτης βγάζει Κασσελάκη και μετά τον κ. Τσίπρα έχουμε και τον εξάδελφο του νέου προέδρου, τον Βασίλη Κασσελάκη, ο οποίος έκανε την ανατροπή μετά τα μεσάνυχτα και βγήκε πρώτος σε σταυρούς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το νησί.

Σε κάθε περίπτωση, στην Αττική εκλέγονται 12 υποψήφιοι ενώ στην Κεντρική Μακεδονία τέσσερις. Από τρεις εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα και στη Θεσσαλία, από δύο στην Κρήτη και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ενώ από ένας υποψήφιος εκλέγεται στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, το Νότιο Αιγαίο, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Δύο δικούς τους εκπροσώπους στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουν και οι απόδημοι.

Ωστόσο, στην τελική ανακοίνωση κάποιοι από τους άνδρες υποψηφίους θα μείνουν εκτός παρότι μπορεί να κατέγραψαν ένα καλό ποσοστό εξαιτίας της ποσόστωσης του 50-50 ανδρών-γυναικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...