378
| Γ.Τ Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: «Πυροδοτεί νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 11:55
|Γ.Τ Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης για επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: «Πυροδοτεί νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 11:55

Την καταδίκη της ιρανικής επίθεσης στο Ισραήλ από την ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε ο Πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτησή του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά τα δραματικά γεγονότα του Σαββάτου.

«Προτού περάσω στην κυριακάτικη επισκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη, απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις, που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή» έγραψε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης» έκανε γνωστό ο ίδιος (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στη συνέχεια της ανάρτησης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον αυξανόμενο αριθμό πυρκαγιών σε όλη τη χώρα –παρά το γεγονός ότι «βρισκόμαστε ακόμη στα μισά του Απριλίου»–, στην Εθνική Στρατηγική για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, που ανακοινώθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, σε πρωτοβουλίες για την αντιματώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με φόντο την πρόσφατη γυναικοκτονία έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων και σε άλλες κυβερνητικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που αφορούν στο ΕΣΥ.

Το post κλείνει με την επισήμανση πως στις 16 Απριλίου έχει προγραμματιστεί «η εμβληματική Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας» από όπου θα ξεκινήσει «η λαμπαδηδρομία με τελικό προορισμό το Παρίσι που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024». Πρόκειται για «μια ευκαιρία για να ξαναθυμηθεί ο πλανήτης την ιστορία και το κάλλος της Ελλάδας» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

Σε χωριστή ανάρτησή του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Πρωθυπουργός έκανε την εξής ανάρτηση στα αγγλικά: «I strongly condemn the attacks launched by Iran against Israel. Αny escalation is a threat to regional stability and security. We stand with Israel and urge all sides to show restraint». Η μετάφραση είναι η παρακάτω

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...