590
Το «Euroferry Olympia» στις φλόγες | ANT1/WebTV

Πληροφορίες για αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 09:52
Το «Euroferry Olympia» στις φλόγες
|ANT1/WebTV

Πληροφορίες για αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2022, 09:52

Σύγχυση επικρατεί για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο «Euroferry Olympia» που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας και πλέον εκφράζονται φόβοι για αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αγνοούμενοι στο πλοίο φέρεται να είναι τουλάχιστον πέντε, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 άτομα – πιθανότατα επιβάτες που βρίσκονταν στο γκαράζ του «Euroferry Olympia», έχοντας επιλέξει να κοιμηθούν στα οχήματά τους, κατά παραβίαση των κανονισμών.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ο πλοίαρχος του «Euroferry Olympia» και το υπουργείο Ναυτιλίας δίνουν διαφορετικά στοιχεία για τον συνολικό αριθμό επιβατών και μελών του πληρώματος στο καράβι, με τη μία πλευρά να κάνει λόγο για σύνολο 290 επιβαινόντων και την άλλη πλευρά για σύνολο 288 επιβαινόντων.

Φόβους ότι μπορεί να μη διασώθηκαν όλοι οι επιβάτες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο, εξέφρασε επιβάτης του επιβατηγού-οχηματαγωγού.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους, συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί πρέπει να υπήρχαν άτομα που κοιμόνταν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Mega.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Ηλίας Οικονομόπουλος, μέλος του πληρώματος του πλοίου. «Είμαστε όλοι καλά, και το πλήρωμα και οι επιβάτες, ζήσαμε μια εμπειρία που δεν θέλω να τη ζήσει άλλος», περιέγραψε, δηλώνοντας άγνοια για το πώς ξέσπασε η φωτιά.

«Συγκεντρωθήκαμε στη ρεσεψιόν και έγινε ενημέρωση να εκκενώσουμε τους επιβάτες και να τους κατεβάσουμε στις βάρκες. Πήγαμε στις καμπίνες, ξυπνήσαμε όλον τον κόσμο και τους είπαμε να πάρουν τα απαραίτητα μαζί τους και να κατέβουν στις βάρκες. Δεν ξέρω αν έχει μείνει κάποιος πίσω στο πλοίο», ανέφερε ο κ. Οικονομόπουλος, ενώ μιλώντας για έναν από τους επιβάτες που τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ότι «είναι πολύ ελαφρά». «Είναι πολύ καλά ο άνθρωπος, τον σώσαμε και αυτόν, γιατί κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του».

«Η φωτιά ξεκίνησε από φορτηγό στο κατάστρωμα 4. Από ό,τι άκουσα, η φωτιά ξεκίνησε από τη θέρμανση ενός φορτηγού, και ήταν σταθμευμένα κοντά κοντά τα αυτοκίνητα, και έγιναν και εκρήξεις», συμπλήρωσε ο κ. Οικονομόπουλος στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

«Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί, ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει. Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρώματα, αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις, λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών. Το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο, αυτό κατάλαβα», τόνισε επιβάτης στο protothema.gr.

«Ολα ξεκίνησαν από το γκαράζ του πλοίου γύρω στις 4:30, τρομάξαμε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αλλά δεν γνωρίζω τι γίνεται στο γκαράζ και αν υπήρχαν οδηγοί εκείνη την ώρα.

«Είμαστε όλοι σε ένα ιταλικό σκάφος που ήταν κοντά και μας παρέλαβε, χωρίς να γνωρίζουμε τον προορισμό μας. Βλέπουμε το πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες. Το πλήρωμα δεν μας έχει πει κάτι και ούτε έχει βγει ανακοίνωση. Λογικά Κέρκυρα πάμε. Αυτό που ζήσαμε ήταν εφιάλτης».

Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια: «Γίνεται χαμός, όχι κάτι το ιδιαίτερο, 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία ότι μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...