240
O Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πέτσας: Οσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο όλη την κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 14:12
O Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πέτσας: Οσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο όλη την κοινωνία

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 14:12

Στα τελευταία φαινόμενα των υπαίθριων πάρτι και των συναθροίσεων στις πλατείες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «όσοι αγνοούν τους κανόνες και καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο».

«Είναι δύο στοιχεία που μας έφεραν μέχρι εδώ και θα αποτρέψουν ενδεχόμενο πισωγύρισμα που θα είχε τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Γι’ αυτό απαιτείται από όλους αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, των αποστάσεων και της αποφυγής συγχρωτισμού. Οσοι τους αγνοούν και ακόμη χειρότερα όσοι καλούν σε οργανωμένες συναθροίσεις, θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, το κοινωνικό σύνολο. Προσβάλλουν βάναυσα την πλειονότητα των Ελλήνων που επιδεικνύουν υποδειγματική πειθαρχία, ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Ανοίγουν την κερκόπορτα για να μπει ο εχθρός, ο κορονοϊός, προδίδοντας όλους εκείνους που δίνουν μάχες για να σώσουν και σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές» υπογράμμισε ο Στ. Πέτσας.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια μέσω επικοινωνίας και αποστολής στοχευμένων μηνυμάτων να πειστούν όλοι και να αποτραπούν λάθος συμπεριφορές και ανεύθυνες αποφάσεις.

Στο δεύτερο αυτό βήμα προς τη νέα κανονικότητα, τόνισε ο κ. Πέτσας, «πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει, όπως έγινε μέχρι σήμερα, η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα».

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων, καταστημάτων λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών –«πάντοτε με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας ως προς τον αριθμό των ατόμων σε κάθε χώρο και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται»– ο κυβερνητικός εκρόσωπος δήλωσε ότι «είμαστε σε μια πορεία που οδηγεί σταδιακά στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...