268
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | ΕΡΤ

Χρυσοχοΐδης: Το Μάτι ήταν μια μάχη που δεν δόθηκε

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 13:14
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|ΕΡΤ

Χρυσοχοΐδης: Το Μάτι ήταν μια μάχη που δεν δόθηκε

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 13:14

Στην τραγωδία στο Μάτι το 2018 και τις προετοιμασίες στην Πυροσβεστική αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στον Υμηττό.

Ο υπουργός είπε ότι φέτος έχει δοθεί προσοχή στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό.

«Η υπόθεση Μάτι δεν ήταν μια υπόθεση έλλειψης μέσων. Ουσιαστικά ήταν μια μάχη που δεν δόθηκε γιατί απουσίαζε εκείνη τη στιγμή η άξια ηγεσία για να κατευθύνει τη μάχη. Ήταν μια μάχη που δεν δόθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι έλειπε η σωστή διαχείριση του προσωπικού», τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι έχει πλέον δημιουργηθεί, από τη διαχείριση της κρίσης στον Εβρο και τη διαχείριση της πανδημίας, ένα κεφάλαιο εμπιστοσύνης που «θα αξιοποιήσουμε και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη νέα αντιπυρική περίοδο».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε τον Υμηττό συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και την ηγεσία της Πυροσβεστικής. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν οι προετοιμασίες και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

«Στημένη παγίδα όσα έγιναν στην Κυψέλη»

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη θέση ότι η Αστυνομία δεν έχει λόγους να βρίσκεται στις πλατείες.

Χαρακτήρισε μάλιστα «στημένο» το περιστατικό του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Μετά το παραπλανητικό τηλεφώνημα από πολίτη που δήθεν χρειαζόταν βοήθεια, οι αστυνομικοί που μετέβησαν επιτόπου δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη παραπέμπει σε στημένη παγίδα.

Για τις καταγγελίες για αστυνομική βία, ο υπουργός ανέφερε ότι τα πάντα ελέγχονται και ότι ο Συνήγορος του Πολίτη θα επιληφθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί ταχύτερα η διερεύνηση των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...