283
To 2005, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του στο CNN | REUTERS/File Photo

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ, μια μυθική μορφή της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 15:23
To 2005, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του στο CNN
|REUTERS/File Photo

Πέθανε ο Λάρι Κινγκ, μια μυθική μορφή της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 15:23

Ενας από τους θρύλους της αμερικανικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, ο Λάρι Κινγκ, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 87 ετών.

Ο Κινγκ είχε εισαχθεί στα τέλη Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο στο Λος Αντζελες με Covid-19. Η υγεία του ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια, καθώς έπασχε από διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα, ενώ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο στους πνεύμονες.

Ο Κινγκ είχε παντρευτεί συνολικά οκτώ φορές, και είχε πέντε παιδιά: τον Αντι, την Κάια, τον Λάρι Κινγκ Τζούνιορ με την πρώην σύζυγό του, Ανέτ Καγιέ, τον Κάνον και τον Τσανς με την πρώην σύζυγό του, Σον Κινγκ.

Η καριέρα του κάλυψε πάνω από έξι δεκαετίες, πριν αποσυρθεί το 2010.

Εγινε γνωστός τη δεκαετία του ‘70 με τη ραδιοφωνική του εκπομπή «The Larry King Show», την οποία αργότερα μετέφερε στο CNN, to 1985, όταν το κανάλι ήταν στα πρώτα του βήματα.

Μέχρι το 2010, όταν και αποσύρθηκε, είχε πάρει χιλιάδες συνεντεύξεις από πολιτικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους του θεάματος ή του αθλητισμού.

Υπολογίζεται ότι είχε πάρει 50.000 συνεντεύξεις στις έξι δεκαετίες της καριέρας του, από προέδρους των ΗΠΑ μέχρι σταρ, επιχειρηματίες, ακόμη και… κατοικίδια και άγρια ζώα.

Πάντα με το ίδιο χαρακτηριστικό στιλ που καθιέρωσε στις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις που πολλοί μιμήθηκαν. Καθόταν απέναντι από τον συνεντευξιαζόμενο, με τους αγκώνες στο τραπέζι και ένα ραδιοφωνικό μικρόφωνο ανάμεσά τους. Ο ίδιος ήταν πάντα με ένα πουκάμισο με τιράντες και τα χαρακτηριστικά γυαλιά.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε χάσει μέσα σε 23 ημέρες δύο από τα παιδιά του, τον 65χρονο Αντι που πέθανε από καρδιακό επεισόδιο και την 51χρονη Κάια, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Η απώλειά τους με συνέτριψε. Κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε να θάβει το παιδί του», είχε γράψει τότε σε ένα σύντομο μήνυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...