212
Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | EPA/FILIP SINGER

Σόιμπλε: «Θα εμβολιαστώ όταν έλθει η σειρά μου»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 12:50
Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
|EPA/FILIP SINGER

Σόιμπλε: «Θα εμβολιαστώ όταν έλθει η σειρά μου»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2021, 12:50

Αν και είναι κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θέλει να εκμεταλλευτεί το αξίωμά του για να εμβολιαστεί από τους πρώτους κατά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ρωτήθηκε εάν έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει άμεσα το εμβόλιο.

«Θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, γιατί δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου» απάντησε ο 78χρονος πολιτικός.

Ο Σόιμπλε επέμεινε στην ανάγκη να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας για όλους και να μην είναι το αξίωμα λόγος για να παρακαμφθεί.

«Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας, προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό. Σε άλλες χώρες κάποιοι επώνυμοι –όχι μόνο πολιτικοί– κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Αλλά στη Γερμανία ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί», είπε, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτάται γιατί θα είναι για άλλη μια φορά υποψήφιος.

«Ηταν μία επιθυμία, την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, γιατί στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω» απάντησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...