351
Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ζήτησε από τους Ουκρανούς την απόλυτη συνθηκολόγηση... | Sergei Bobylev\TASS via Getty Images

Πεσκόφ: Αυτοί είναι οι όροι της Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 15:20
Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ζήτησε από τους Ουκρανούς την απόλυτη συνθηκολόγηση...
|Sergei Bobylev\TASS via Getty Images

Πεσκόφ: Αυτοί είναι οι όροι της Ρωσίας για να σταματήσει ο πόλεμος

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2022, 15:20

Την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας σχηματοποιούν οι απαιτήσεις της Ρωσίας «για να σταματήσει τη στρατιωτική δράση», όπως τις περιέγραψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος

Τι ζητάει η Μόσχα; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα πάντα. Πρόκειται για ένα μαξιμαλιστικό πακέτο αιτημάτων που δεν μπορεί να αποδεχτεί καμιά κυβέρνηση. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το Σύνταγμά της για να κατοχυρώσει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει τις «αυτόνομες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ» ως ανεξάρτητα εδάφη!

Ο Πεσκόφ είπε στο Reuters ότι η Μόσχα έχει δηλώσει στο Κίεβο πως είναι έτοιμη να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση «αμέσως» αν το Κίεβο εκπληρώσει τους όρους αυτούς.

Ηταν η πιο σαφής ρωσική δήλωση μέχρι στιγμής για τους όρους που θέλει η Μόσχα να επιβάλει στο Κίεβο για να σταματήσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, που βρίσκεται στην 12η ημέρα της.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ουκρανία γνωρίζει τους όρους. «Ολα μπορούν να σταματήσουν σε μια στιγμή», ανέφερε, ενώ για το ζήτημα της ουδετερότητας, είπε: «Θα πρέπει να κάνουν τροποποιήσεις στο Σύνταγμα σύμφωνα με τις οποίες δεν θα επιτρέπεται στην Ουκρανία να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι δυνατό μόνο με αλλαγές στο Σύνταγμα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω εδαφικές διεκδικήσεις στην Ουκρανία.

«Ολοκληρώνουμε πραγματικά την “αποστρατιωτικοποίηση” της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι ότι η Ουκρανία να διακόψει τη στρατιωτική της δράση. Τότε κανείς δεν θα πυροβολεί», είπε.

«Εχουμε επίσης μιλήσει για το ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ είναι ανεξάρτητα κράτη. Και Αυτό είναι όλο. Ολα θα σταματήσουν σε μια στιγμή», είπε ο Πεσκόφ στο Reuters.

Η περιγραφή των αιτημάτων της Ρωσίας ήρθε λίγο πριν την έναρξη του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες με στόχο τον τερματισμό της εισβολής που έχει ήδη προκαλέσει τη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...