309
|

Εκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο λόγω της διασποράς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 20:36

Εκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Πόρο λόγω της διασποράς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2020, 20:36

Εκδηλη είναι η ανησυχία στις υγειονομικές αρχές λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο αριθμός των μολύνσεων από την ασθένεια Covid-19 είναι τριψήφιος, ενώ αρνητικό «ρεκόρ» σημειώθηκε την Πέμπτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 153 νέα κρούσματα.

Η εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων έχει ξεκινήσει, καθώς η κυβέρνηση ενεργοποιεί περιορισμούς, για αρχή στο νησί του Πόρου, όπου εντοπίστηκε σοβαρή εστία διασποράς κορονοϊού.

Στο νησί του Αργοσαρωνικού καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες 13 νέα κρούσματα.

Οι περιορισμοί που προωθούνται, για τον Πόρο, αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων.

Κάτι παρόμοιο θα ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας.

Αναλυτικά, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δίνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μεταβαίνoυν και εγκαθίστανται αύριο το πρωί κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες, από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...