255
Το γλυπτό Φλόγα της Ελευθερίας, στην πλατεία που βρίσκεται πάνω από το τούνελ, όπου σκοτώθηκε η Νταϊάνα, είναι σημείο μνήμης για την πριγκίπισσα | EPA

Παρίσι: Πλατεία Νταϊάνα θα ονομαστεί το σημείο όπου σκοτώθηκε η πριγκίπισσα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 13:57
Το γλυπτό Φλόγα της Ελευθερίας, στην πλατεία που βρίσκεται πάνω από το τούνελ, όπου σκοτώθηκε η Νταϊάνα, είναι σημείο μνήμης για την πριγκίπισσα
|EPA

Παρίσι: Πλατεία Νταϊάνα θα ονομαστεί το σημείο όπου σκοτώθηκε η πριγκίπισσα

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 13:57

Το Παρίσι θα τιμήσει τη μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνοντας το όνομά της στην πλατεία που βρίσκεται πάνω από το τούνελ όπου σκοτώθηκε, πριν από 22 χρόνια.

Το σημείο αυτό έχει μετατραπεί, από εκείνη την ημέρα που σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Φαγιέντ και τον οδηγό της Ανρί Πολ, σε μνημείο προς τιμή της.

Τουρίστες και θαυμαστές αφήνουν λουλούδια στο γλυπτό-ρέπλικα της δάδας του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Η πλατεία θα μετονομαστεί σε «La Place Diana, Princesse de Galles».

Πριν από το δυστύχημα, το 1997, το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού είχε αποφασίσει να την ονομάσει «Μαρία Κάλας», για τη ντίβα που πέθανε στο Παρίσι, το 1977, όμως το τραγικό συμβάν άλλαξε την απόφαση, καθώς ο τότε δήμαρχος της πόλης, Ζαν Τιμπερί, κατάλαβε ότι το σημείο πλέον θα σχετιζόταν για πάντα με την Νταϊάνα.

Ομως, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έφερε αντιρρήσεις, τις οποίες μετέφερε η βρετανική πρεσβεία και έτσι το θέμα πάγωσε.

Το 2000, ένα τμήμα κοντινού δρόμου, πήρε το όνομα της Κάλας.

Η Νταϊάνα σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει από τους παπαράτσι και έπεσε στον τοίχο του τούνελ, τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου του 1997.

Την οριστική απόφαση για την ονομασία της πλατείας, ανακοίνωσε η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος του Παρισιού: «Αυτή η τοποθεσία έχει γίνει μνημείο της Λαίδης Νταϊάνα. Η Νταϊάνα ήταν μία εμβληματική διεθνής προσωπικότητα που ξεχώρισε για τις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες».

Το δημοτικό συμβούλιο, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Σοσιαλιστές, θα ψηφίσει υπέρ της νέας ονομασίας και θα αλλάξει τις πινακίδες τον επόμενο μήνα. Προφανώς, αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από το Παλάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...