414
Η δήμαρχος των Παρισίων Αν Ινταλγκό χαίρεται έναν από τους ποδηλατοδρόμους που δημιούργησε στις όχθες του Σηκουάνα - pourquoi pas? | Facebook

Παρίσι: Η Αν Ινταλγκό διεκδικεί δεύτερη «πράσινη» δημαρχιακή θητεία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 12:38
Η δήμαρχος των Παρισίων Αν Ινταλγκό χαίρεται έναν από τους ποδηλατοδρόμους που δημιούργησε στις όχθες του Σηκουάνα - pourquoi pas?
|Facebook

Παρίσι: Η Αν Ινταλγκό διεκδικεί δεύτερη «πράσινη» δημαρχιακή θητεία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 12:38

H θητεία της Αν Ινταλγκό στη δημαρχία των Παρισίων χαρακτηρίστηκε από οικολογικό προσνατολισμό και μέτρα που την έκαναν αρκετά συμπαθή στη γαλλική Κεντροριστερά και μάλλον αντιπαθή στη Δεξιά.

Για τους πολιτικούς φίλους της, η σοσιαλίστρια Ινταλγκό έχει μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, και συνεπώς τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, ενώ έχει δημιουργήσει πεζοδρόμους/ποδηλατοδρόμους κατά μήκος του Σηκουάνα. Για τους επικριτές της, οι πολιτικές της έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στον δύσκολο τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αποτελεί και τον καθρέφτη μιας τουριστικής πόλης.

Το σύγχρονο Παρίσι έχει το πρόσωπο της Αν Ινταλγκό (Facebook)

Οπως και να έχει, η Ινταλγκό ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει και πάλι σε προεκλογικό αγώνα διεκδικώντας την παρισινή δημαρχία, ώστε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της σε δεύτερη θητεία, με την επικύρωση της λαϊκής ψήφου. Οι δημοτικές εκλογές στο Παρίσι θα γίνουν τον προσεχή Μάρτιο.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, η εφημερίδα Liberation τής αφιέρωσε το κύριο άρθρο της εξηγώντας γιατί η «πράσινη» Ινταλγκό μπορεί να κερδίσει ξανά. Ο αρθρογράφος απαξιώνει τους πολιτικούς αντιπάλους της Ινταλκό μάλλον άκομψα, αφού τους χαρακτηρίζει «ανοήτους» και, ως εκ τούτου, την Ινταλγκό «τυχερή».

Ο αρθρογράφος της Liberation μέμφεται ακόμη και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος δεν αποφάσισε ακόμη ποιον αντίπαλο θα «κατεβάσει» στον αγώνα για τη δημαρχία, αν και τα παρισινά ποσοστά του κόμματός του στις Ευρωεκλογές ήταν εντυπωσιακά: οι «μακρονιστές» είχαν λάβει το 33% των ψήφων, ποσοστό αρκετό να δώσει «μαρκονιστή» δήμαρχο στην πρωτεύουσα. Ωστόσο ο Μακρόν δεν έχει διαλέξει ποιον προτιμά για αντίπαλο της Ινταλγκό: τον Μπενζαμέν Γκριβό ή τον Σεντρίκ Βιλανί;

Σε ποδηλάτες και πεζούς παρέδωσε κεντρικούς παριζιάνικους δρόμους η Αν Ινταλγκό (Facebook)

Ούτε οι Δεξιοί τα πηγαίνουν καλύτερα, διατείνεται το άρθρο. «Είκοσι χρόνια μετά την ήττα τους από τον σοσιαλιστή Μπερτράν Ντελανοέ» η παράταξη είναι διαιρεμένη.

Πάντως το άρθρο δεν έχει πρόθεση να μειώσει την αξία της δημάρχου Παρισίων, κάθε άλλο. Αναγνωρίζει δύναμη στην Ινταλγκό, παρά το γεγονός των καμπανιστών αδυναμιών των αντιπάλων της. Μάλιστα αναπτύσσει τον συλλογισμό του με όρους… Formula-1: «Η καλή θέση της στην αφετηρία του αγώνα δεν οφείλεται στις αδυναμίες των άλλων, αλλά στον προϋπολογισμό της, κυρίως σε περιβαλλοντικά ζητήματα».

Είναι, λοιπόν, όλα καλά στο Παρίσι;

«Το έργο της παραμένει ατελές, πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν ώστε να μετατραπεί το Παρίσι σε ‘πράσινο κεφάλαιο’. Ομως η Ινταλγκό αγωνίστηκε δίπλα στις ομάδες πίεσης, ειδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία, και δημιούργησε μια σκληρή και συνεκτική εικόνα της πολιτικής» συμπεραίνει η Liberation.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...