398
|

Παραιτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 15:09

Παραιτήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 15:09

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε την Παρασκευή ο Νότης Μηταράκης, μόλις έναν μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό για προσωπικούς λόγους,  η οποία και έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Νότης Μηταράκης οδηγήθηκε ουσιαστικά στην πόρτα της εξόδου έπειτα από μία αλληλουχία γεγονότων που σημάδεψαν εξαρχής – από τις πρώτες κιόλας συνεντεύξεις Τύπου που έδωσε- τη βραχεία θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κάτι τα πίσω-μπρος με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που τη μία ημέρα διαλυόταν και την άλλη παρέμενε ως είχε (με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαψεύδει μέσα σε λίγες ώρες τον ίδιο τον υπουργό), κάτι οι άστοχες και άκαιρες εξαγγελίες όπως αυτή για την έφιππη αστυνομία (!), που υποχρέωσαν σε διευκρινίσεις ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σε συνδυασμό με τις επίσημες πόζες από την ενημέρωση -εν είδει καθησυχασμού- μητροπολιτών για τις νέες ταυτότητες και την τελευταία καλοκαιρινή του απόδραση (ενώ έκαιγαν οι φωτιές ανά τη χώρα) και το κλίμα βάρυνε ανεπανόρθωτα για την παραμονή του στον υπουργικό θώκο.

Προ ημερών  και ενώ τα πύρινα μέτωπα έκαιγαν ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο πρώην -πλέον-  υπουργός Προστασίας του Πολίτη εθεάθη να… κάνει διακοπές με σκάφος, κάτι που ανέδειξε άλλωστε και η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής».

«Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…», ήταν το βιτριολικό σχόλιο της στήλης της εφημερίδας στο φύλλο της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί η βιαστική ανακοίνωση του Νότη Μηταράκη για την ίδρυση έφιππης αστυνομίας – εξαγγελία που «μαζεύτηκε» άρον άρον από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει και η σπουδή του παραιτηθέντος υπουργού να ανταποκριθεί στο αίτημα ενημέρωσης των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου για τις νέες ταυτότητες – θέμα προφανώς εκτός των ορίων των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων της ΔΙΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...