239
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του στην Βουλή | Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πανεπιστημιακή αστυνομία πρότεινε ο Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 09:25
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του στην Βουλή
|Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πανεπιστημιακή αστυνομία πρότεινε ο Βαρουφάκης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 09:25

Τη δημιουργία υπηρεσίας περιφρούρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, με ρόλο πανεπιστημιακής αστυνομίας και στόχο την περιφρούρηση της περιουσίας του ιδρύματος και της ακαδημαϊκής ελευθερίας πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται το διυπουργικό νομοσχέδιο στο οποίο υπάρχει και η διάταξη για το άσυλο, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 επισήμανε ότι «αν δεν δημιουργηθεί μια τέτοια υπηρεσία, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι».

Πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με ασφάλεια και πόρους, ώστε οι συμμετέχοντες στην πανεπιστημιακή διαδικασία να μπορούν να σκέφτονται καλά και επικίνδυνα. Από κει ξεκινά η πραγματική γνώση».

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας υπερκράτους.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της Μάργκαρετ Θάτσερ για την οποία είπε ότι, στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρούσε, «έπρεπε να συγκεντρώσει εξουσίες και να δημιουργήσει ένα προσωπικό υπερκράτος στο όνομα της συρρίκνωσης του κράτους. Αυτό ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση όπου με στόχο την υπέρβαση των κοινωνικών αντιστάσεων εκατοντάδες διατάγματα την οδήγησαν στο να παραχωρήσει υπερεξουσία στα χέρια δημάρχων που ήλεγχε και στην κατάργηση δήμων που δεν ήλεγχε».

Επισήμανε ακόμη ότι «είμαστε ταγμένοι στην απλή αναλογική. Δεν διανοείται δημοκράτης αναδρομική εφαρμογή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και του λαού και πρέπει να παραμείνει έτσι μέχρι τις επόμενες εκλογές.

» Από τις επόμενες η εκλογή του δημάρχου να γίνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο στην αρχή της αναλογικότητας» είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...