509
Πνίγηκε στις αγκαλιές ο Πρωθυπουργός | INTIMEnews/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Οταν οι κάτοικοι της Θράκης «δεν άφηναν τον Τσίπρα να φύγει» [γλαφυρή περιγραφή]

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 17:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2017, 23:01
Πνίγηκε στις αγκαλιές ο Πρωθυπουργός
|INTIMEnews/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Οταν οι κάτοικοι της Θράκης «δεν άφηναν τον Τσίπρα να φύγει» [γλαφυρή περιγραφή]

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2017, 17:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/11/2017, 23:01

Μία μόλις ημέρα μετά την ψηφοθηρική εξαγγελία για τη διανομή του υπερπλεονάσματος στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες –με τηλεοπτικό διάγγελμα που περιέγραψε τον Πρωθυπουργό ως φιλεύσπλαχνο πολιτικό που μοιράζει δώρα–, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Θράκη όπου μετά από μια σειρά επισκέψεων στις εγκαταστάσεις τοπικής βιομηχανίας (Πλαστικά Θράκης) και σε θερμοκήπια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.

Εδώ σταματάει η περιγραφή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού καθώς ανεξαρτήτως διατύπωσης, δεν θα μπορέσει ποτέ να φθάσει σε πειστικότητα και παραστατικότητα αυτή του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του κυβερνητικού Πρακτορείου που έδωσε σχεδόν βιβλικές διαστάσεις στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα.

252019
Με λουλούδια στα χέρια η υποδοχή του Πρωθυπουργού (INTIMEnews/ΓτΠ/Andrea Bonetti)

Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει από αγκαλιές και λουλούδια μέχρι πλήθος ενθουσιασμένων πολιτών οι οποίοι μάλιστα σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού, φυσικά για τον ευχαριστήσουν για το μέρισμα. Ασφαλώς υπήρξαν και οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής που δεν τον άφηναν (ως άλλον ροκ σταρ, έναν Ελβις της υπαίθρου μάλλον) να φύγει και το όλο σκηνικό απογειώθηκε, με την ιστορία ενός ηλικιωμένου ο οποίος -από τη σύνταξη του εν λόγω κειμένου- φαίνεται ότι ενώ δεν μπορούσε να περπατήσει για να τον συναντήσει, τελικά σηκώθηκε στα πόδια του, χάρη στον κ. Τσίπρα! Προφανώς κάτι άλλο ήθελε να πει ο συντάκτης αλλά μάλλον παρασύρθηκε. Αλλωστε ο κ. Τσίπρας περιγράφεται λίγο ως πολύ, ως Μεσσίας.

Untitled

Ακολουθεί το πλήρες τηλεγράφημα του, όπως ακριβώς εμφανίζεται στον επίσημο ιστότοπο του Πρακτορείου:

Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού από πολίτες της Θράκης

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο χωριό Εράσμιο της Ξάνθης αμέσως μετά την επίσκεψή του στα «Θερμοκήπια Θράκης».

Κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο του δρόμου από όπου θα περνούσε ο πρωθυπουργός και σταμάτησαν την πομπή των αυτοκινήτων εκφράζοντας την επιθυμία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του.

Στα χέρια τους κρατούσαν λουλούδια και μόλις ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον αγκάλιασαν και του πρόσφεραν ανθοδέσμες λέγοντάς του: «Σε περιμέναμε πολύ (sic) ώρα».

Μία γυναίκα τού είπε: «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά που είπες χθες το βράδυ» (σ.σ. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος).

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε μαζί τους, τούς ρώτησε πώς περνούν στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι δεν τον άφηναν να φύγει.

Μία άλλη κυρία τον κάλεσε να πάει σε ένα σπίτι όπου στο μπαλκόνι καθόταν ηλικιωμένος ο οποίος ήθελε πολύ να συναντήσει τον πρωθυπουργό αλλά δεν μπορούσε να περπατήσει, όπως και έγινε.

252023

Για την ιστορία, οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θράκη διανεμήθηκαν από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και έχουν την υπογραφή του προσωπικού του φωτογράφου Αντρέα Μπονέτι.

Μητσοτάκης: Fake events

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, αμέσως μετά την ομιλία του στους ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, ουσιαστικά αμφισβήτησε τη γνησιότητα του περιστατικού και έκανε λόγο για fake events, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχουμε μόνο fake news έχουμε και fake events. Μπορώ και εγώ τώρα να βγω έξω και να πω ότι θα με υποδεχθούν αυθόρμητα καμιά δεκαριά άτομα, πολίτες του Στρασβούργου, και να με αποθεώσουν με ανθοδέσμες γιατί έκανα μια τέλεια ομιλία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...