526
Μια υπέροχη έπαυλη με όλες τις ανέσεις θα φιλοξενήσει τα επόμενα δύο χρόνια τον Μπαράκ Ομπάμα | MRIS

Αυτό θα είναι το σπίτι των Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2016, 09:01
Μια υπέροχη έπαυλη με όλες τις ανέσεις θα φιλοξενήσει τα επόμενα δύο χρόνια τον Μπαράκ Ομπάμα
|MRIS

Αυτό θα είναι το σπίτι των Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2016, 09:01

Η επιλογή του σπιτιού έγινε στο «μιλητό». Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πήγε σε μεσίτη. Εψαχνε στην Ουάσινγκτον για να μην αλλάξει σχολείο και παρέες η μικρή του κόρη, Σάσα και (μάλλον) οι Κλίντον, τον «βόλεψαν».

Το επόμενο σπίτι της οικογένειας Ομπάμα ανήκει στο πρώην Γραμματέα Τύπου του Μπιλ Κλίντον, Τζο Λόκχαρτ και βρίσκεται στην ακριβή και ήσυχη περιοχή ‒των πρεσβειών και των πολιτικών‒ Καλοράμα. Ο Λόκχαρτ αυτόν τον καιρό κατοικεί στο Μανχάταν όπου εργάζεται ως αντιπρόεδρος στον Τομέα Επικοινωνίας της Ομποσπονδίας Εθνικού Ποδοσφαίρου. Στη Νέα Υόρκη εργάζεται και η σύζυγός του, Τζιοβάνα Γκρέι Λόκχαρτ, η οποία είναι συντάκτρια στο γυναικείο περιοδικό Glamour.

MW-EN749_RS_401_20160525141049_NS
Το σπίτι είναι πλήρως επιπλωμένο και διαθέτει 9 δωμάτια, συν μία σουίτα ξένων, συν ειδικούς χώρους και πάρκινγκ για την Προεδρική Ασφάλεια που ακολουθεί τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Το σπίτι των Λόκχαρτ στο Καλοράμα απέχει μόλις δύο μίλια από τον Λευκό Οίκο, τον οποίο οι Ομπάμα θα εγκαταλείψουν τον Ιανουάριο. Η είδηση ότι το συγκεκριμένο σπίτι θα φιλοξενήσει την απερχόμενη προεδρική οικογένεια δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το Οβάλ Γραφείο – κυκλοφόρησε από το έγκυρο πολιτικό σάιτ  Politico.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο μεσιτικό γραφείο Washington Fine Properties, το οποίο είχε αναλάβει την πώληση του σπιτιού από το 2014.

MW-EN723_2446_B_20160525140857_NS
Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και καλόγουστα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του Λευκού Οίκου – τουλάχιστον όπως τα είδαμε στο «προεδρικό σίριαλ» House of Cards

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο πάρκο Rock Creek και διαθέτει 9 δωμάτια, συν μια ανεξάρτητη σουίτα για τη μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον – η οποία ενδέχεται να εξακολουθήσει να μένει μαζί τους, και μετά τον Λευκό Οίκο, μέχρι να επιστρέψουν τελικά στο Σικάγο. Επίσης υπάρχουν αρκετοί χώροι και γκαράζ για την Προεδρική Ασφάλεια, η οποία τυπικά ακολουθεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και αφότου αποχωρήσει από το αξίωμα.

MW-EN736_RS_401_20160525140918_NS
Αραγε τις κουζίνες αυτών των σπιτιών τις χαίρονται καθόλου οι ένοικοι ή τις απολαμβάνει αποκλειστικά το υπηρετικό προσωπικό;

Ούτως ή άλλως, βέβαια, η περιοχή είναι ιδιαιτέρως φυλασσόμενη, αφού εκεί βρίσκεται η Λεωφόρος Μασαχουσέτης ή αλλιώς Embassy Row, δηλαδή ο δρόμος με τις Πρεσβείες. Το σπίτι των Ομπάμα γειτνιάζει με την Πρεσβεία του Ομάν, την κατοικία του πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις ΗΠΑ και στην κατοικία του Γάλλου Πρέσβη – ο οποίος φημίζεται για τα «σπιτικά» πάρτι του στην Ουάσινγκτον, στην έπαυλη που παραπέμπει σε στιλ Τυδώρ.

MW-EN760_2446_B_20160525144951_NS
Το σπίτι συνορεύει με πάρκο. Αλλά διαθέτει και έναν μεγάλο κήπο και πετρόχτιστες βεράντες

Οσο για το σπίτι που θα κατοικήσουν οι Ομπάμα χτίστηκε το 1928 από τον Φ. Μόραν Μακόναχι, φημισμένο μεσίτη, ο οποίος συνέβαλε πολύ στην αναβάθμιση του Καλοράμα και ο οποίος εργάστηκε στις υπηρεσίες Δημοσίων Κτιρίων, επί προεδρίας Αϊζενχάουερ.

Στην ίδια περιοχή έχουν μείνει ιστορικά πολλοί πολιτικοί. Μεταξύ άλλων οι Γούντροου Ουίλσον, Ουίλιαμ Χάουαρντ Ταφτ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Γουόρεν Τζ. Χάρντινγκ, Χέρμπερτ Χούβερ, Εντουαρντ Κένεντι κ.α. Πέρσι πούλησε το σπίτι του στη γειτονιά και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπουργός Εθνικής Αμυνας επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Δείτε όλους τους χώρους του νέου σπιτιού των Ομπάμα στην Ουάσινγκτον

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...