1190
| Shutterstock

Είναι serial killer η οικιακή βοηθός της Ρόδου;

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:33
|Shutterstock

Είναι serial killer η οικιακή βοηθός της Ρόδου;

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2022, 11:33

Τα σοκ, διαδοχικά για την τοπική κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο: Η οικιακή βοηθός που τηλεφώνησε στην Αστυνομία του νησιού για να «αναγγείλει» τη δολοφονία της κατάκοιτης γυναίκας που φρόντιζε στο χωριό Καλυθιές –«ελάτε, γιατί την έπνιξα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς– λίγες ώρες αργότερα, εξεταζόμενη στο ΑΤ Αρχαγγέλου, ομολόγησε ότι έχει διαπράξει άλλους τρεις (!) φόνους.

Οπως διαπιστώθηκε, όμως, η 45χρονη οικιακή βοηθός αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και το 2002 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική της Λέρου, καθώς είχε αποπειραθεί να πνίξει το ενός έτους αγοράκι της.

Στελέχη της ΕΛΑΣ, ωστόσο, με γνώση της υπόθεσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν ότι εν γένει στο νότιο Αιγαίο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή καταγγελίες για ανεξιχνίαστους θανάτους, με αποτέλεσμα να ακούν τους ισχυρισμούς της 45χρονης με μεγάλη επιφυλακτικότητα.

Εξεταζόμενη τη Δευτέρα στο πλαίσιο της προανάκρισης, η γυναίκα υποστήριξε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της 75χρονης ενώ αυτή κοιμόταν. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στην οικία, βρήκε την ηλικιωμένη στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά, λίγη ώρα αργότερα, πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Η οικιακή βοηθός υποστήριξε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει τη σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει, διότι όπως είπε, της προκαλούσε βαριά καταστολή.

Και ακολούθησε η «περίεργη» ομολογία της για τρεις ακόμη φόνους.

Κατά δήλωσή της, το 2011 έδωσε σκοπίμως ζάχαρη και μέλι σε μια διαβητική που φρόντιζε, αποδίδοντας στην ενέργειά της αυτή τον θάνατο της γυναίκας, ενώ πέρυσι έδωσε σε ηλικιωμένη μεγάλη ποσότητα φαρμάκων με αποτέλεσμα –και πάλι– το θάνατό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου», η φερόμενη ως serial killer οικιακή βοηθός ισχυρίστηκε ότι είχε αναλάβει και τη φροντίδα μιας 70χρονης που έπασχε από άνοια και ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη.

Οταν όμως οι αστυνομικοί ήρθαν σε επικοινωνία με τους συγγενείς της, εκείνοι διευκρίνισαν ότι είχαν απομακρύνει την εν λόγω οικιακή βοηθό από τη φροντίδα της 70χρονης, πολύ νωρίτερα από τον χρόνο κατά τον οποίο απεβίωσε η γυναίκα.

Σε βάρος της 45χρονης ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η συλληφθείσα ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής» για την υπόθεση:

Την 08.25 ώρα της Δευτέρας, η 45χρονη Φ. Φ. του Σ. τηλεφώνησε στην Αμεσο Δράση και είπε στον αστυνομικό του κέντρου «έπνιξα τη Φλώρα, ελάτε».

Εδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς και στο σημείο έσπευσε πρώτος με το ΕΚΑΒ ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλουμ ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Η 45χρονη ανέμενε τους αστυνομικούς στην οικία της 75χρονης κατάκοιτης και μη αυτοεξυπηρετούμενης Φλώρας Καζέλλη του Παναγιώτη, την οποία φρόντιζε και τους ενημέρωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας την έπνιξε με μαξιλάρι.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου, χωρίς κάποια αιτία, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της ενώ αυτή κοιμόταν, με συνέπεια να την αναισθητοποιήσει.

Προέκυψε από την προανάκριση ότι αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι, ξύπνια, και ακολούθως έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της και τη σκότωσε εξαιτίας της δυσφορίας που, όπως είπε, της προκάλεσαν οι φωνές και ο χαρακτήρας της θανούσης!

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό και τελικά λίγη ώρα αργότερα πιστοποίησαν τον θάνατό της.

Σημειώνεται ότι η 75χρονη έχει ένα παιδί το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα, ενώ η δράστις έχει ομοίως νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου. Εχει ένα παιδί με συγγενή αιρετού και είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να το πνίξει με ζώνη και για τον λόγο αυτό της έχει αφαιρεθεί η επιμέλειά του και την έχει αναλάβει η γιαγιά του.

Η 45χρονη είχε αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα της 75χρονης και διέμενε μαζί της.

Η συμβίωσή τους ήταν δύσκολη καθώς η 75χρονη ήταν απαιτητική και η 45χρονη λόγω και των ψυχιατρικής φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί.

Δεν υπήρχαν όμως ενδείξεις για αυτά που ακολούθησαν και κανείς από τους οικείους του θύματος δεν φανταζόταν αυτά που έμελλε να συμβούν.

Εξεταζόμενη χθες στο πλαίσιο της προανάκρισης ομολόγησε τις πράξεις της υποστηρίζοντας ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αντιψυχωσική αγωγή που της έχουν συνταγογραφήσει για να αντιμετωπίζει την σχιζοφρένεια από την οποία πάσχει καθώς της προκαλούσε βαριά καταστολή.

Η μη λήψη των φαρμάκων της όπως περιέγραψε με ακατάληπτη περιγραφή που σε ορισμένα σημεία της δεν έβγαζαν νόημα οι αστυνομικοί, της προκαλούσε εκνευρισμό και αισθήματα που δεν μπορούσε να ελέγξει και ισχυρίστηκε ότι η ηλικιωμένη την εκνεύρισε γιατί δεν την άφηνε να ηρεμήσει και την σκότωσε.

H 45χρονη στο πλαίσιο της προανάκρισης δίνοντας αδιευκρίνιστες πληροφορίες, ομολόγησε στους αστυνομικούς τρεις ακόμη φόνους!!

Σε κατάθεση που έδωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες της “δημοκρατικής” αναφέρθηκε αρχικώς στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιού της Ταξιάρχη σε ηλικία ενός έτους. Είπε ότι τότε είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή της και προσπάθησε να τον πνίξει και για τον λόγο αυτό την έκλεισαν στο ψυχιατρείο.

Στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε είπε ότι προ 10ετίας όταν είχε λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο της Λέρου έμεινε στο σπίτι ενός ημεδαπού και φρόντιζε την 63χρονη τότε Ειρήνη Περγαμάλη του Νικολάου που είχε πρόβλημα με την καρδιά της. Κοιμόταν όπως περιέγραψε μαζί της κι ένα μεσημέρι πήρε μια σύριγγα έβαλε μέσα νερό και χάπια της πίεσης που ελάμβανε και της τα χορήγησε από το στόμα με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Την επόμενη ημέρα όπως περιέγραψε πήγε στην κηδεία και φόρεσε και μαύρα!!

Σε άλλη κατάθεση της αναφέρθηκε πως ήλθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου του Σπυρανδρέα προ διετίας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ την φροντίδα της. Είπε ότι την πρόσεχε ένα χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε διότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό!

Περιέγραψε ακολούθως ότι ανέλαβε την φροντίδα της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη του Γεωργίου που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε και έδερνε την ηλικιωμένη.

Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στον θάνατο της τελευταίας, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τους συγγενείς της ηλικιωμένης οι οποίοι και δήλωσαν ότι ο θάνατός της παρήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις 5 ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρίσταται ο δικηγόρος Στέλιος Αλεξανδρής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News