278
Ο Τομ Μπρέιντι πανηγυρίζει στην Ατλάντα το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του. | REUTERS/Mike Segar

Οι Πάτριοτς έγιναν η νέα δυναστεία του αμερικανικού φούτμπολ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 11:13
Ο Τομ Μπρέιντι πανηγυρίζει στην Ατλάντα το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του.
| REUTERS/Mike Segar

Οι Πάτριοτς έγιναν η νέα δυναστεία του αμερικανικού φούτμπολ

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 11:13

Ηταν το event που οι Αμερικανοί περίμεναν μια ολόκληρη χρονιά. Το Super Bowl, ο τελικός του αμερικανικού φούτμπολ, διεξήχθη τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στην Ατλάντα και μολονότι δεν ικανοποίησε με την ποιότητά του ανέδειξε μια νέα δυναστεία στον κόσμο των αμερικανικών ομαδικών σπορ: Οι Νιου Ιγκλαντ Πάτριοτς επέστρεψαν στον θρόνο τους αφού νίκησαν τους Λος Αντελες Ραμς με 13-3.

Είναι το δεύτερο πρωτάθλημα για τους Πάτριοτς τα τρία τελευταία χρόνια, τρίτο την τελευταία πενταετία και έκτο στην ιστορία τους.

Ο αγώνας δεν ήταν αυτός που θα περίμεναν οι φίλαθλοι. Οι Πάτριοτς και οι Ραμς σημείωσαν τους λιγότερους πόντους που έχουν σημειωθεί ποτέ σε Super Bowl. Οι δύο ομάδες έσπασαν το αρνητικό ρεκόρ που κρατούσε 46 χρόνια, όταν τον Ιανουάριο του 1973 οι Μαϊάμι Ντόλφινς είχαν επιβληθεί των Ουάσιγκτον Ρέντσκινς με 14-7!

MVP του αγώνα που διεξήχθη στην Ατλάντα αναδείχθηκε ο Τζούλιαν Εντελμαν. Ηταν μια χρονιά προσωπικής δικαίωσης. Πέρυσι είχε χάσει όλη τη σεζόν επειδή είχε πάθει ρήξη χιαστού. Εφέτος ξεκίνησε τη σεζόν με τιμωρία τεσσάρων αγώνων για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Βέβαια τα φώτα ήταν και πάλι στραμμένα στον σπουδαίο  Τομ Μπρέιντι, ο οποίος επίσης δήλωσε δικαιωμένος, έναν χρόνο μετά το λάθος του στο περσινό Super Bowl που είχε στοιχίσει τον τίτλο στους Πάτριοτς.

Στα 41 του χρόνια ο Μπρέιντι, σύζυγος της Ζιζέλ Μπύντχεν, κατέκτησε τον έκτο τίτλο της καριέρας του (επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του NFL). Το πανηγύρισε με την κόρη του!

Οι Νιου Ιγκλαντ Πάτριοτς μετρούν τις περισσότερες παρουσίες σε Super Bowl (11) και μετρούν όσες νίκες (6) και οι θρυλικοί Πίτσμπουργκ Στίλερς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...