362
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε ομιλία του στη Βουλή | Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης κατά Μεγαλοοικονόμου: «Εφυγε γιατί δεν διόρισα την κόρη της»

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 10:58
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε ομιλία του στη Βουλή
|Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης κατά Μεγαλοοικονόμου: «Εφυγε γιατί δεν διόρισα την κόρη της»

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2019, 10:58

Τους λόγους για τους οποίους έφυγε από την Ενωση Κεντρώων η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος υποστήριξε ότι η βουλευτής του είχε θέσει αιτήματα , αν και δεν της τα ικανοποίησε.

Χθες η βουλευτής είχε καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του κόμματος της είχε ζητήσει να μην παραιτηθεί, καθώς η Ενωση Κεντρώων θα έχανε μία έδρα με δεδομένο ότι ο επιλαχών Γιάννης Καλλιάνος είχε ήδη προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι έχει ηχογραφημένες συνομιλίες της με τον Βασίλη Λεβέντη.

Απάντηση σε αυτά έδωσε με δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Ant1 ο κ. Λεβέντης, που είπε για την βουλευτή ότι «είναι η Νο 151 βουλευτής που στηρίζει την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με αυτόν να κάνει ντιμπέιτ».

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πράγματι είχε τέτοια συζήτηση μαζί της το 2016, αλλά χωρίς άλλη συνέχεια. Λίγους μήνες αργότερα η βουλευτής αποχώρησε από το κόμμα.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η βουλευτής του ζητούσε να την κάνει αντιπρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων και να της διαθέσει θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, προκειμένου να διορίσει την κόρη της, ωστόσο ο ίδιος απάντησε αρνητικά.

«Δεν την ήξερα την κυρία πριν την βάλω στις λίστες. Ηρθε με μια εικόνα της Παναγίας στα χέρια, 15 ημέρες πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια και έτσι μπήκε στις λίστες», επισήμανε.

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση ώστε οι έδρες βουλευτών που παραιτούνται να επιστρέφονται στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκαν για μην αλλοιώνεται η λαϊκή ετυμηγορία.

Σημείωσε ακόμη ότι «ο κ. Βούτσης προτείνει να διαλύεται η ΚΟ, να γινόμαστε ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά να μας παρέχονται τα εφόδια, αυτό δεν θα το δεχθούμε, θα απέχουμε από την ψηφοφορία».

«Υπάρχουν παρακμιακά φαινόμενα, πώς να το κάνουμε; Όμως, ειδικά σε νέα κόμματα, με αδοκίμαστους ανθρώπους, αυτό είναι κάπου φυσιολογικό», ανέφερε, κατηγορώντας για μεγάλο ηθικό αδίκημα τον πρόεδρο του κόμματος που δέχεται τους «αποστάτες», λέγοντας ότι ακούει κι αυτός όσα λέγονται περί ανταλλαγμάτων.

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο «διότι με τις πλάτες του στην κυβέρνηση, ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και στους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη, που του «πήραν βουλευτές».

Σε ερώτημα για τη θέση του κόμματος σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά του Νίκου Βούτση, απάντησε ότι δεν θα τη στηρίξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...