426
| Creative Protagon

Κολύμπι στα βαθιά: το «Baywatch» επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 14:00

Κολύμπι στα βαθιά: το «Baywatch» επιστρέφει

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2024, 14:00

Το «Baywatch», μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές των δεκαετιών 1980 και 1990 ετοιμάζεται να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες. Η αρχική σειρά των 11 κύκλων με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Χέισελχοφ και την Πάμελα Αντερσον και μια σειρά άλλων ηθοποιών σε ρόλους ναυαγοσώστη με φόντο τις παραλίες του Λονγκ Μπιτς και του Μαλιμπού στην Καλιφόρνια και αργότερα της Χαβάης, αναδείχτηκε σε μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές στον κόσμο. Σύμφωνα, δε, με το Variety προβλήθηκε σε πάνω από 145 χώρες, περισσότερες από οποιασδήποτε άλλη σειρά.

Πιο πρόσφατα, το 2017, παίχτηκε και η ταινία «Baywatch» με πρωταγωνιστές τους Ντουέιν Τζόνσον και Ζακ Εφρον, η οποία έγινε εμπορική επιτυχία αποφέροντας 178 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Τώρα οι παραγωγοί της αρχικής σειράς ανακοίνωσαν ότι επανέκτησαν τα δικαιώματα και ετοιμάζουν τη νέα της εκδοχή η οποία ακολουθεί και πάλι μια ομάδα ναυαγοσωστών της κομητείας του Λος Αντζελες καθώς αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η επίσημη περιγραφή αναφέρει: «Οι τολμηρές διασώσεις στον ωκεανό, οι παρθένες παραλίες και τα εμβληματικά κόκκινα μαγιό επιστρέφουν, μαζί με μια εντελώς νέα γενιά ναυαγοσωστών “Baywatch”, οι οποίοι βιώνουν επίσης περίπλοκες, ακατάστατες προσωπικές στιγμές στη ζωή τους σε αυτή τη γεμάτη δράση επιστροφή που δείχνει ότι υπάρχει η οικογένεια μέσα στην οποία γεννιέσαι και η οικογένεια που βρίσκεις», γράφει στο σχετικό δημοσίευμα του Guardian ο Μπέντζαμιν Λι.

Η σειρά θα προβληθεί από το Fox στις ΗΠΑ με επικεφαλής της δημιουργίας της την Λάρα Ολσεν, γνωστή από το «90210», σίκουελ της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και το «Spinning Out», δραματική σειρά του Netflix για μια σκέιτερ που ελπίζει να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αρχικό «Baywatch» προβλήθηκε από το 1989 έως το 1999 με το «Baywatch: Hawaii» να συνεχίζει την ιστορία μέχρι το 2001. Υπήρξε επίσης ένα spin-off, το «Baywatch Nights» και μια ταινία – reunion, το «Baywatch: Hawaiian Wedding», το 2003. Να σημειωθεί δε ότι στο αποκορύφωμά της, η σειρά προσέλκυε πάνω από ένα δισεκατομμύριο θεατές παγκοσμίως την εβδομάδα.

Η ταινία – ριμέικ του 2017, ωστόσο, έλαβε μάλλον αρνητικές κριτικές. Σε μια κριτική του Στιβ Ρόουζ στον Guardian, ο βρετανός κριτικός κινηματογράφου την χαρακτήρισε «αδιάφορη κωμωδία» η οποία «δεν έχει το  πνεύμα ή την αντοχή για να επιβιώσει».

«Πιστεύαμε ότι η ταινία μπορεί ήταν ένας λόγος για να επαναλάβουμε την τηλεοπτική σειρά, αλλά δεδομένων των μικτών κριτικών, αυτό δεν έγινε αμέσως», δήλωσε ο Μπομπ ΜακΚορτ, διεθνής COO της Fremantle, της εταιρείας η οποία είχε τα δικαιώματα, το 2018.

Να σημειωθεί ότι η ταινία είναι η τελευταία τηλεοπτική επιτυχία από το παρελθόν, στην οποία έγινε μια σύγχρονη αναβάθμιση ακολουθώντας τα βήματα των «Hawaii Five-0», «MacGyver» και «Magnum PI».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...