379
Βαρουφάκης και Τσίπρας στα υπουργικά έδρανα -όταν οδηγούσαν τη χώρα στα βράχια | Phil Ipparis / SOOC

Ο Βαρουφάκης αποδομεί τον Τσίπρα: Αυτός ήθελε το ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, όχι εγώ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 09:55
Βαρουφάκης και Τσίπρας στα υπουργικά έδρανα -όταν οδηγούσαν τη χώρα στα βράχια
|Phil Ipparis / SOOC

Ο Βαρουφάκης αποδομεί τον Τσίπρα: Αυτός ήθελε το ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, όχι εγώ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 09:55

Στον ισχυρισμό ότι τις δραματικές ημέρες και ώρες του καλοκαιριού του 2015 ήταν εκείνος που απέτρεψε το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο και όχι ο Αλέξης Τσίπρας, προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Είναι και αυτή μια προσπάθεια του κ. Βαρουφάκη (που κάνει πανευρωπαϊκή καμπάνια για την Ευρωβουλή) να εμφανιστεί ως «η φωνή της λογικής» στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εποχή που -και με τους δικούς του χειρισμούς- έκλειναν οι τράπεζες, επιβάλλονταν τα capital controls και η χώρα οδηγούνταν στα βράχια.

Τώρα ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζει τους υπόλοιπους ως τους παρανοϊκούς που ήθελαν να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο και να πάρουν τα ακυκλοφόρητα χαρτονομίσματα που είχε η ΕΚΤ στην Ελλάδα. Και αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, της ΛΑΕ, έχει παραδεχτεί ότι ήθελε να πάρει τα «δισεκατομμύρια» που είχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη χώρα μας —προφανώς δηλαδή να κυκλοφορήσει πλαστά ευρώ!—, κανείς ως τώρα δεν είχε βάλει στο κάδρο της επιχείρησης «ριφιφί» τον Αλέξη Τσίπρα.

Το έκανε ο πρώην υπουργός Οικοομικών, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «BrainStorming» του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό. Που αν μη τι άλλο υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι δύσκολα θα διαφύγει από τις ευθύνες εκείνου του καταστροφικού για τη χώρα πρώτου εξαμήνου του 2015.

«Εμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προέρχονταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Είπα στον Τσίπρα, ότι “ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα” και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...