292
O Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης | SKAI/WebTV

Ο Βαρουφάκης απάντησε στον Τσίπρα: Συμφωνώ μαζί του – και εγώ έκανα λάθος που τον εμπιστεύτηκα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 09:29
O Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης
|SKAI/WebTV

Ο Βαρουφάκης απάντησε στον Τσίπρα: Συμφωνώ μαζί του – και εγώ έκανα λάθος που τον εμπιστεύτηκα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 09:29

Τι απαντά ένα «λάθος»; Δώδεκα ώρες μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, όπου, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που εμπιστεύτηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη τη θέση του υπουργού Οικονομικών στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εμφανίστηκε στο στούντιο του ίδιου καναλιού για να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για ρήξη με την τρόικα το 2015 ήταν κοινή και όχι προσωπική του απόφαση, αποδόμησε δηλαδή το αφήγημα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν ένας «μοναχικός λύκος» που ενεργούσε αυτόνομα.

Απαντώντας δε στα περί λάθους επιλογής του κ. Βαρουφάκη που την πλήρωσε η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είπε: «Για μια φορά συμφωνούμε με τον Πρωθυπουργό. Αυτός έκανε λάθος επιλογή με εμένα κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση, είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ», τόνισε με νόημα, για να συμπληρώσει:

«Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές κατεβήκαμε στον λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό», επεσήμανε.

«Δεν τήρησε η Μέρκελ τη συμφωνία με τον Σαμαρά έφερε πλεόνασμα και κούρεμα δεν πήρε» σημείωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Για όσους πάντως, έχουν απορία, ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει αλλάξει. Είναι ο ίδιος με αυτόν του 2015. Ετσι, στη συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, επέμεινε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...