1053
|

Ο «Βαγγέλης», ο «Αυστραλός» και η «BellaMafia»: Ακήρυχτος πόλεμος με 10 συμβόλαια θανάτου σε έναν χρόνο!

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 14:30

Ο «Βαγγέλης», ο «Αυστραλός» και η «BellaMafia»: Ακήρυχτος πόλεμος με 10 συμβόλαια θανάτου σε έναν χρόνο!

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 14:30

Με τις Αρχές σε ρόλο… παρατηρητή της μάχης μέχρις εσχάτων που δίνεται εδώ και έναν χρόνο ανάμεσα στις αντίπαλες φατρίες της λεγόμενης Greek Mafia, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα τελευταία συμβόλαια θανάτου, με εκτελέσεις και απόπειρες δολοφονίας, δεν είναι παρά η κορύφωση του εν εξελίξει ακήρυχτου πολέμου «νονών» της νύχτας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται ότι «το μεγάλο ξεκαθάρισμα» θα έχει (μακρά)  συνέχεια καθώς το διακύβευμα δεν είναι απλώς η επικράτηση στην «πιάτσα της νύχτας» ή κάποια βεντέτα, αλλά συνδέεται με ύποπτα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέχρι τον έλεγχο του τουριστικού «πριγκιπάτου της» Μυκόνου.

Στην υπηρεσία των εν λόγω συμφερόντων, μπαίνουν εκτός των γνωστών μεθόδων, ενοικιάσεις αλλοδαπών εκτελεστών – φαντομάδων, διασυνδέσεις με επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και δικηγόρους.

«Οι περισσότεροι από τους ηθικούς αυτουργούς, τα κίνητρα αλλά και τα περισσότερα από τα συστήματα εκτελεστών που συμμετέχουν στις επιθέσεις, είναι γνωστά. Ομως είναι εξαιρετικά δύσκολη η στοιχειοθέτηση κατηγοριών.

»Επιπλέον, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν με εντυπωσιακή ακρίβεια οι διαδικασίες αυτοκάθαρσης στον κόσμο των ποινικών. Καθ’ ότι όσα ξέρουν οι ίδιοι οι κακοποιοί από τον εγκληματικό μικρόκοσμό τους, τα μαθαίνει όλη η Αστυνομία ύστερα από πολύχρονες έρευνες.

»Ομως στην τωρινή περίπτωση και τις αιματηρές επιθέσεις σε Πειραιά, Πανόραμα Βούλας, Κηφισιά και άλλες δεν βλέπουμε το τέλος του “κύκλου του αίματος”. Αντιθέτως φοβόμαστε ότι θα εκδοθούν σύντομα νέα συμβόλαια θανάτου σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση…», ανέφερε μιλώντας στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας μετά την εκτέλεση δύο ακόμα συμβολαίων θανάτου τις τελευταίες ημέρες.

Το ένα κατέληξε στον τραυματισμό του γνώριμου στις Αρχές 38χρονου ποινικού, Βαγέλλη Ζαμπούνη, στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά και το δεύτερο στον θάνατο του 46χρονου ελληνοαυστραλού Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας.

Τα δύο αυτά χτυπήματα έρχονται να προστεθούν στη μακρά αλυσίδα των αιματηρών επιθέσεων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα έξω από το σχολείο του παιδιού του.

Ακολούθησαν οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου, Κατερίνας Αναγνωστάκη (ή Κατερίνας Bellamafia). Eνας ακόμη κρίκος ήταν η δολοφονία του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, τον περασμένο Μάιο στην Παλλήνη.

Μέχρι στιγμής ο ακήρυχτος αυτός πόλεμος μετρά συνολικά δέκα αιματηρές επιθέσεις μέσα σε 18 μήνες.

Ο αδυσώπητος αυτός πόλεμος θυμίζει ημέρες της περιόδου 2005-2009 όταν και είχαν σημειωθεί περίπου 20 δολοφονίες στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος (ανάμεσα σε αυτές των Αριστείδη Λακιώτη, Αλεξάντερ Σιμόνι, Γιάννη Γαβάκη, Σωτήρη Κούση, Αριστοτέλη Γιαγιά, Γιώργου Αρβανιτάκη, Γιώργου Αυτιά, Γεράσιμου Μαυράκη, Γιώργου Σαμπάτ, Αλέξανδρου Κοσμόπουλου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου και άλλων) που δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ.

Αντίστοιχο ξεκαθάρισμα είχε γίνει και τη δεκαετία του ’90 που είχε κλείσει με τις δολοφονίες των αδελφών Γρηγοράκου.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης – το θύμα της επίθεσης με Καλάσνικοφ στην Ακτή Κονδύλη– επέζησε της δολοφονικής απόπειρας από καθαρή τύχη (το όπλο του επίδοξου εκτελεστή του φέρεται να έπαθε εμπλοκή). Πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο και ήδη έχει δώσει την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, για το ποιος μπορεί να έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν.

Οπως γράφει «Το Βήμα της Κυριακής» ο  38χρονος θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. άνθρωπος «ειδικών αποστολών», ύποπτος για πολλά «συμβόλαια θανάτου» (χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί δυνατόν να αποδειχθεί οτιδήποτε), με εντολείς ποινικούς έγκλειστους των φυλακών, αλλά και επιχειρηματίες που φέρονται να του δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση ως εκτελεστή των παραγγελιών τους.

Ενδεικτική είναι η κατάθεση της Ευαγγελίας Βλαστού (ή συντομότερα «Λίτσας), ξαφέλφης του γνωστού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, σχετικά με το ποιόν και τις διασυνδέσεις του 38χρονου:

«Συναντιόμασταν ύστερα από εντολές βαρυποινίτη με τον Βαγγέλη, είτε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης είτε σε εμπορικά κέντρα, όπου κάναμε τους πελάτες, παίρναμε καροτσάκια και μιλούσαμε στους διαδρόμους των μαγαζιών. Ο βαρυποινίτης μου είχε πει ότι ‘είναι καλό παιδί ο Βάγγος, μπραβιλίκια κάνει’.

Ο λόγος που συναντιόμασταν ήταν επειδή ο Βαγγέλης είχε πληροφορίες για έναν άλλον ποινικό που κάνει διακοπές στη Λευκάδα και θα κανόνιζαν να τον σκοτώσουν μαζί με τον ‘Δήμο’ και κάποιους άλλους.

Ακόμη ο βαρυποινίτης μού είχε ζητήσει να δώσω στον Βαγγέλη φωτογραφίες για την πρόεδρο ενός δικαστηρίου για να ξέρει ποια είναι και να μη φάμε λάθος άνθρωπο. Πήγαμε έξω από το σπίτι της δικαστού στο Χαλάνδρι. Του είπα να έχει τον νου του, επειδή τη φυλάνε αστυνομικοί και συγκεκριμένα τουλάχιστον ένας που είχα δει, και την πάνε και τη φέρνουν με αυτοκίνητο της Αστυνομίας, όχι περιπολικό που οδηγεί αστυνομικός.

Οταν του είπα ότι την φυλάει τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ο Βαγγέλης μου είπε ‘τότε θα φύγει κι αυτός μαζί’».

Στην εν λόγω κατάθεση η «Λίτσα» αναφέρεται στην απόπειρα δολοφονίας της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, το 2012, με τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της στο Χαλάνδρι. Η βόμβα εξερράγη στις 22 Νοεμβρίου 2012, με τη σημερινή αρεοπαγίτη να γλιτώνει από καθαρή τύχη.

Σε δική του κατάθεση ο «Βαγγέλης» είχε περιγράψει τη σύλληψή του στο σπίτι ενός από τα θύματα των τελευταίων συμβολαίων θανάτου, της Κατερίνας Αναγνωστάκη (γνωστότερης ως Κατερίνας Bellamafia), η οποία εκτελέστηκε μέσα στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

«Είχα συλληφθεί στο σπίτι της φίλης μου Κατερίνας Αναγνωστάκη…  Αποφυλακίστηκα τον Ιανουάριο του 2011 από τον Αυλώνα, όμως με προφυλάκισαν ξανά για παλιότερη απόφαση στις φυλακές Ναυπλίου και αποφυλακίστηκα στις 5 Ιανουαρίου 2012. Ομως ξαναμπήκα στις φυλακές Δομοκού τον Νοέμβριο του 2012 (σ.σ.: για υπόθεση εκβιάσεων) και αποφυλακίστηκα τον Μάιο του 2015».

Στην προαναφερόμενη υπόθεση εκβιάσεων (σε νυκτερινά καταστήματα σε Αθήνα και Πειραιά) ήταν συγκατηγορούμενος με τουλάχιστον 10 έλληνες και αλβανούς ποινικούς. Σύμφωνα με το «Βήμα», στη δικογραφία αυτή φερόταν να συνομιλεί μ’ έναν μεγολοδιακινητή κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική, για λογαριασμό του οποίου εισέπραττε χρήματα. Το μεσοδιάστημα, το 2012, που ήταν ελεύθερος φέρεται να «στρατολογήθηκε» από βαρυποινίτες για να σκοτώσει τη δικαστή αλλά και τον νονό της νύκτας. Ομως το γεγονός ότι συνελήφθη για την υπόθεση των εκβιάσεων και δεν εκδηλώθηκαν οι αναφερόμενες στη δικογραφία εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν στην απαλλαγή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντίστοιχα, και στην υπόθεση της δολοφονίας του 46χρονου Γιάννη Μακρή στη Βούλα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» μία ακόμη περίπτωση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα επιχειρηματικά ανοίγματα του «Αυστραλού» στη Μύκονο, αλλά και η σχέση του με γνωστό επιχειρηματία που είχε κατηγορηθεί ότι «ξέπλενε» τα χρήματα της λεγόμενης «μαφίας των Ρομά» με άλλον έλληνα ιδιώτη που είχε δεχθεί ένοπλες επιθέσεις το 2009 και το 2013.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Το Βήμα», εξετάζονται επίσης οι σχέσεις του με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νότια προάστια και με άτομα με έντονη κοσμική παρουσία.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...